U trenutku njihove pogibije na Aleksandrovac nije pala ni kap kiše: Anđelu i Ivanu je ubio grom, tri godine kasnije bol ne jenjava

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

25.07.2019

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od pogibije dve petnaestogodišnjakinje u Aleksandrovcu prošlo je tri godine, njihove porodice danas izlaze na groblje da zapale sveću, a sa tragedijom se nikada nisu pomirili.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Anđela Bačević (15) i Ivana Ivanović (15)

Tog 25. jula 2016. godine, Anđela Bačević (15) i Ivana Ivanović (15) krenule su u šetnju, bezbrižno provodeći raspust. U Aleksandrovac su došle iz Švajcarske, gde su godinama živele s porodicama.

Njihove devojačke planove za budućnost prekinuo je udar groma, tačno u 17.50, u Kruševačkoj ulici u centru grada.

Anđelin život ugasio se odmah, a za Ivanin su se borili lekari u Kruševcu. Nakon tri sata, proglasili su smrt. Mnogobrojni svedoci ispričali su, za Novosti, da u trenutku njihove pogibije na Aleksandrovac nije pala ni kap kiše.

Tri godine kasnije, porodice Bačević i Ivanović, ujedinjene u bolu, ponovo će danas, 25. jula zapaliti sveće i položiti venac na grobove devojčica. Anđela je sahranjena na Stanjevačkom groblju, a Ivana u mestu Rudenice kod Aleksandrovca.

- Mnogo su nam posle tragedije pomogli prijatelji, članovi porodice, naš sin i ćerka, koju smo dobili nakon što smo izgubili Anđelu - ispričali su nam roditelji Jelena i Milan Bačević.

 

 

I porodica Ivanović je nastavila dalje, ali se sa tragedijom nikada nije pomirila. Ivanin otac Bojan Ivanović nam je posvedočio da svakog dana pomisli na dete kojeg više nema. Supruga Mirjana i Ivanine sestre Andrea, Anđela i Aleksandra žive sa dubokim bolom u duši.

Na mestu tragedije u Kruševačkoj ulici, godinu dana je posle tragedije stajala tabla sa mnogobrojnim porukama podrške, tužnim stihovima i cvećem. U međuvremenu, podignuto je obeležje u znaku cveta, simbol prekinutog detinjstva. Na njemu još uvek stoje fotografije devojčica. Župljani pored njih pale sveće.

- Anđela i Ivana su bile različitog temperamenta i tako su se dopunjavale: Anđela je bila otresita i bučna, a Ivana tiha i povučena, i obe odlične učenice srednjih škola, aktivne i van škole - pričaju u porodicama nastradalih drugarica.

 

- I ranije su se dosta družile, a zbližile su se u Kulturno-umetničkom društvu "Sveti Sava". Obe su igrale folklor i bile ponosne na srpsko poreklo i tradiciju.

I u ovom društvu nikada ih nisu zaboravili. Jedno vreme su nastupali noseći uramljene fotografije svojih drugarica, napravili su video-materijal o njima, odštampali majice sa njihovim likom... Redovno su obeležavali sve pomene i njihove rođendane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading