Vođe škaljarskog klana ostaju bez imovine? Crnogorsko tužilaštvo ispituje poreklo Vukotićevih i Dedovićevih nekretnina

Autor:

Hronika

26.07.2019

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno državno tužilaštvo iz susedne države ispituje poreklo nekretnina i novca koji su u vlasništvu odbeglih Igora Vukotića i Igora Dedovića.

RepublikaFoto: youtube.com/Portal Standard
Foto ilustracija

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo je istragu kako bi se ispitalo poreklo nekretnina i novca u vlasništvu Igora Vukotića i Igora Dedovića, navodnih vođa škaljarskog klana.

Kako prenose crnogorski mediji, ukoliko finansijska istraga utvrdi da su oni imovinu stekli nelegalnim putem, tužilaštvo će zatražiti privremeno oduzimanje tih nekretnina i blokadu računa.

Kuće i šume

- Vukotić poseduje nepokretnu imovinu u Kotoru i Podgorici. Po zvaničnim podacima, u Dobroti je vlasnik polovine dvorišta od 87 kvadrata i jednospratne kuće od 118 kvadrata. U Podgorici poseduje šumu, pašnjak i dvorište, kao i 249 kvadrata porodične kuće i pomoćnih objekata - kaže izvor tamošnjih medija i dodaje da Vukotić ima i po tri odsto kapitala u tri preduzeća.

 

 

Njegov saradnik Igor Dedović je, kako pišu crnogorski mediji, vlasnik nekretnina u Baru i Budvi.

- U mestu Novi Bar je sa još dve osobe kupio 90 m2 nekategorisanog puta. U Budvi ima stambeni prostor od 48 m2 - rekao je izvor blizak crnogorskim medijima.

Predmet provera

- Te nekretnine, ali i još neke nekretnine na Crnogorskom primorju koje se vode na osobe bliske Vukotiću i Dedoviću, u narednom periodu će biti predmet provera Specijalnog tužilaštva - kaže izvor.
Podsetimo, Vukotić i Dedović su označeni kao jedni od vođa škaljarskog klana koji godina unazad haraju Balkanom i obojica se nalaze u bekstvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading