Cvetkoviću povećana kazna: Mrtav pijan vozio kola, stradala devojka

Autor: Tanjug

Hronika

27.07.2019

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu zatvora Nikoli Cvetkoviću i pravosnažno ga osudio na dve godine i osam meseci zatvora, uz meru zabrane upravljanja vozilima B kategorije od tri godine, jer je u septembru 2015. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a dve lakše i teže povređene.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Ovom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Cvetković bio osuđen na dve godine zatvora, uz dve godine zabrane upravljanja vozilima B kategorije, zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Oštećeni je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućen na parnicu, navodi se u odluci koja je objavljena na sajtu suda.

Cvetković je osuđen jer je 14. septembra 2015. godine vozeći sa 1,22 promila alkohola u krvi, na putu između naselja Resnik i Bubanj potok, izazvao saobraćajnu nesreću dok je preticao teretna vozila na mestu gde je preticanje zabranjeno.

Tako je udario u putničko vozilo koje je dolazio iz suprotnog smera. 

Tom prilikom smrtno je nastradala M. G, koja se nalazila na zadnjem sedištu putničkog vozila, N.M, koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je tešku telesnu povredu, a M. T. laku telesnu povredu.

Cvetkovićev auto se tom prilikom prevrnuo na krov i on je zadobio lake telesne povrede.

Prema stavu Apelacionog suda, prvostepeni sud je dao prenaglašen značaj utvrđenim olakšavajućim okolnostima za okrivljenog.

U obrazloženju odluke potvrđeno je da je prvostepeni sud pravilno od olakšavajućih okolnosti za Cvetkovića cenio da se korektno držao pred sudom, izrazio iskreno kajanje zbog posledica koje su nastupile, činjenicu da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio mlađe punoletno lice, da se u međuvremenu zaposlio i da nije ranije osuđivan, kao i da je bio u kontaktu sa porodicom nastradalih, M. G. i N. M. koji prema njemu nisu istakli imovinsko-pravni zahtev.

Međutim, prvostepeni sud je propustio da da adekvatan značaj da činjenici da je u ovoj saobraćajnoj nesreci život izgubilo jedno lice, dok je jedno lice zadobilo tešku telesnu povredu, a drugo laku telesnu povredu, smatra Apelaiconi sud.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading