Jezive fotografije sa mesta nesreće: Smrskan autobus kod Pljevlja, u vozilu bilo 37 srpskih državljana, troje teško povređeno

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

29.07.2019

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć oko 22:30 časova na putu Pljevlja-ĐurđevićaTara, u blizini Termoelektrane Pljevlja, povređena je 41 osoba. U vozilu je bilo 37 srpskih državljana, a troje je teško povređeno.

RepublikaFoto: youtube.com/ PV portal
Autobus u kome su putnici preživeli pakao

Povređeni srpski državljani najpre su sa lica mesta odvezeni u pljevaljsku bolnicu, da bi potom teži slučajevi bili transportovani u Užice.

Prema saznanjima najteže je povređena žena, beogradski osiguranik, koja je iz užičke bolnice sa teškim povredama glave, prelomima lobanje i vilične kosti prebačena na odeljenje neurohirurgije Urgentnog centra u Beogradu i ona je trenutno van životne opasnosti.

Kako je rečeno iz užičke bolnice, nekoliko povređenih srpskih državljana najpre je transportovano iz Pljevalja u Prijepolje. Zatim su još dvoje pacijenata sa težim povredama upućena za Užice i u toku je njihov transport u užičku bolnicu. U pitanju su muškarac i žena sa povredama plućne maramice, odnosno prelomima rebara.

RepublikaFoto: youtube.com/ PV portal

- U autobuskoj nesreći učestvovalo je 37 srpskih državljana. Svi povređeni su prebačeni u bolnicu u Pljevlju, da bi kasnije srpski državljani bili prebačeni iz Pljevalja u Prijepolje. Težim slučajevima određen je transport za Užice. Žena sa prelomima lobanje i i vilične kosti iz užičke bolnice prebačena je na odeljenje neurohirurgije Urgentnog centra u Beogradu. Njeno stanje je stabilno. Odlučeno je da još dvoje pacijenata sa težim povredama budu prebačeni u Užice i u toku je njihov transport. Reč je o muškarcu i ženi koji imaju povrede plućne maramice i prelome rebara - rekli su za Telegraf.rs su iz Zdravstvenog centra Užice.

RepublikaFoto: youtube.com/ PV portal

Direktor pljevaljske bolnice Eduar Edo Lalović, naveo je ranije za "Vijesti" da su dve osobe koje su potencijalno bile životno ugrožene prevezene u Klinički centar u Podgoricu i Užice na dalje lečenje.

Do nezgode je došlo kada su je autobus nikšićkog prevoznika "Glušica" sleteo sa puta, nakon što se predhodno sudario sa putničkim vozilom kojim je upravljao Pljevljak Dalibor Gazdić (33).

RepublikaFoto: youtube.com/ PV portal

Lalović je kazao da je Gazdić sa prelomom butne kosti i karlice i traumatsko hemoragijskim šokom transportovan u Klinički centar u Podgorici, a putnica Tanja Čovorović (42) sa prelomima baze lobanje i vilične kosti transportovana u Užice, s obzirom na to da je srpska državljanka.

Nekoliko putnika nakon ukazane pomoći otpušteno je na kućno lečenje, dok su ostali  zadržani na opservaciji u pljevaljskoj bolnici i njihovo zdravstveno stanje, prema rečima Lalovića, stabilno je. Vozač autobusa prošao je sa lakšim povredama.

Lalović je kazao da su odmah nakon nezgode mobilisano medicinsko osoblje, a svi povređeni sanitetskim vozilima za veoma kratko vreme dopremljeni u pljevaljsku bolnicu gde je obavljena dijagnostika i zbrinjavanje povređenih putnika.

Na jezivim fotografijama sa mesta nesreće može se videti smrskan autobus, kao i veliki broj vozila hitne pomoći i vatrgoasaca koji su pomagali povređenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading