Lekari KC Niš povodom smrti trudnice i bebe: "ONA JE VEĆ DOVEDENA SA SEPSOM, UČINILI SMO SVE"

Autor: blic.rs

Hronika

03.08.2019

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kliničkom centru u Nišu saopšteno je da su lekari i medicinsko osoblje učinili sve da spasu život pacijentkinji T. M. iz Kruševca koja je preminula 1. avgusta zbog sepse. Ona je prebačena iz Kruševca u Niš sa već razvijenim simptomima ove bolesti.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
KC Niš

Pacijentkinja je primljena 23. jula u stanju već razvijene sepse sa respiratornim distres sindromom i poremećajem zgrušavanja krvi što sve i jesu pokazatelji razvijene sepse. Odmah po prijemu priključena je na aparat za veštačku ventilaciju kako bi se podigao nivo kiseonika u krvi i urađena je kompletna dijagnostika. Tokom čitavog lečenja konsultovani su urolozi, nefrolozi, pulmolozi, infektolozi, klinički farmakolozi i činjeno je bukvalno sve da se spasi život pacijentkinji. U jednom trenutku došlo je do poboljšanja njenog stanja, međutim i pored intenzivne terapije i napora svih lekara preminula je 1. avgusta u 16.35 časova. Istog tog dana, ali malo ranije, konstatovano je da ne postoje srčane radnje ploda, nakon čega je indukovan abortus, ne bi li se spasio život pacijentkinji - kaže dr Dragiša Ljubenović, načelnik intenzivne nege na klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš. 

On je rekao da, uz svo razumevanje, pre svega za bol koji oseća porodica zbog svog gubitka, može da kaže da su ovakve situacije i lečenje ovakvih pacijenata najveća frustracija koja doktorima i medicinskom osoblju u intenzivnoj nezi može da se desi.

Podsetimo, preminula T. M. bila je u sedmom mesecu trudnoće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading