Bili su mladi, zaljubljeni i puni života, a poginuli na Blagu Mariju: Anđela i Miloš u grob nose svoju veliku ljubav

Autor: Blic, Republika

Hronika

08.08.2019

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Familija stradalih u Nemačkoj još ne zna kako je došlo do sudara u nedelju ujutro, kada su kod grada Rotenburga, poginuli Miloš Stanojković (20) iz Padinske Skele, njegova devojka Anđela Mančić (19) i njen ujak Zoran Disić dok su Anđelin otac Mile i brat Darko (14) teško povređeni.

Foto: facebook.com/Marijana Stanojkovic Nedeljkovic
Anđela Mančić i Miloš Stanojković

Iako su nemački mediji objavili, a srpki preneli informacije, da je vozač "forda", u kom su se nalazili poginuli Srbi, udario u znak "stop", a potom se odbio i udario u "golf" pa u "pežo", porodica Disić za sada nema saznanja koja bi potkrepila te navode. Naime, prvobitna vest koju su dobili iz Nemačke, od Ivane, Anđeline i Darkove majke, Miletove supruge i sestre od strica poginulog Zorana, bila je da je u njih udario automobil. I fotografije sa mesta nesreće na kojima se vidi znak "stop" kako stoji bez ijednog oštećenja, a dva-tri metra od njega razlupali automobili, takođe unosi sumnju da li su mediji naveli pravi uzrok nezgode.

- Sada o tome i ne razmišljamo, samo se molimo da Darko preživi, da se oporavi. Čuli smo se sa Ivanom, rekla je da su ga operisali četvrti put, i u sredu ujutro se probudio. Ona je non-stop pored njega i pored Mileta, koji je takođe teško povređen. A Ivani odakle toliko snage, ne znamo. Tri tela su pored nje, a bori se za život sina i supruga - kaže za Ivanina snaha Danijela Disić.

Snaha Lela, kako je Ivana zove, nalazi se u domu Disića u beogradskom naselju Besni fok. Pored nje sedi Anđelina baka Slavica. Oči su joj pune suze i u početku nema snage za priču o tragediji.

- Anđela je poslednju godinu živela kod nas. Roditelji su joj bili u Nemačkoj, a ona je trebalo da završi srednju školu. Odavde je išla u školu, završila je Elektrotehničku školu "Nikola Tesla", smer multimedija. Dobila je diplomu, pa je odavde 23. juna krenula u Nemačku, kod roditelja i brata. Ona i Miloš trebalo je da se zajedno vrate 16. avgusta. Vratiće se zajedno, ali ne na način na koji smo želeli - jedino je šta je Anđelina baka mogla da izusti.

Njena Anđela i Miloš sa kojim se zabavljala godinu i po dana stradali su 4. avgusta, tri dana nakon što je on stigao u Nemačku, gde je devojke već bila u poseti roditeljima i bratu. Put Rotenburga krenuo je nedelju dana pre planiranog puta, samo da bi iznenadio Anđelu, što je i uspeo. Nažalost, na Blagu Mariju krenuli su da obilaze kraj i poginuli. 

Ujna potvrđuje da su Anđela i Miloš planirali da se vrate u Srbiju, ali da kasnije zajednički život nastave u Nemačkoj. Već su počeli da se pripremaju za život u inostranstvo, pohađali su kurs nemačkog jezika. Miloš, koji je završio srednju medicinsku školu nedavno je položio državni ispit, i mogao je da bez problema nađe posao u zdravstvenom sistemu Nemačke. A i Anđelino zanimanje je među traženijima.

- Ne što je naša, ali zaista je bila anđeo. Radila je i u prodavnici u naselju, u slobodno vreme. I njen Miloš je bio dete za primer, a mnogo su bili vezani jedno za drugo - konstatuje ujna.

A o jačini veze Anđela i Miloša, koja je trajala godinu i po dana, svedoči ne samo to što su zajedno stradali, ali što će se iz Nemačke i vratiti zajedno. A biće zajedno sahranjeni i na groblju Zbeg, u blizini domova familije Disić i Stanojković.

- Iz Leskovca je krenulo pogrebno vozilo, ali ne znamo kada će dopremiti tela. U zavisnosti od toga zavisi da li će Anđela i Miloš biti sahranjeni u subotu ili u ponedeljak, dok će dever biti pokopan u rodnom selu Crvica kod Leskovca. I on je u Nemačku otišao u nadi da će mu biti bolje, da će se skućiti. Nažalost, želje mu se nisu ispunile - objašnjava Anđelina ujna Danijela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading