MASAKR U JABUKOVCU! Podeljana mišljenja o žrtvama krvavog pira: Jedni tvrde da su se Kazimirovići svađali sa svima, drugi da su "živeli za njih"

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

10.08.2019

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani sela Jabukovac su, malo je reći, u šoku, nakon masakra koji je zadesio ovo malo mesto. O pokojnim Kazimirovićima, pogotovo Raji, vladaju oprečna mišljenja, te su tako neki bili u odličnim odnosima sa njim, dok su drugi sve rešavali sudskim putem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Branislav Pandurović, meštanin Jabukovca

"Bedno su živeli na salašu, iako su imali novca. Zašto - ne znam. Raja nije često napuštao salaš, retko ko ga je viđao u Jabukovcu. Uglavnom su spoljne poslove obavljali njegovi prijatelji, koji su radili kod njega. Po Jabukovcu kruže priče da su ubijeni zvog novca, ali mi je nezamislivo da neko moze da puca u celu porodicu zbog materijalnih stvari. Pa koliko su oni mogli para da imaju da bi im neko ovo uradio? Meštani su u strahu, ovo je užasan zločin. Sve nas podseća na 2007. godinu, kada je onaj manijak ubio devetero ljudi ni zbog čega. Jabukovac je mirno i lepo mesto, ne bi trebalo da se pamti po brutalnosti i ubistvima", rekao je za Kurir Branislav Pandurović, meštanin sela Jabukovac. 

Danilović: Voleli smo ih kao svoje najrođenije

Jovan i Katarina Danilović od policije saznali da su im prijatelji ubijeni

Jovan Danilović koji je radio na imanju Kazimirovića kaže da su on i njegova supruga obavljali sve potrebne poslove za pokojnog Raju:

- Živeli smo za njih. Radili smo za njih. Pomagao sam u kućnim poslovima, u štali, zidao sam kad god je Raji pomoć bila potrebna. A i on je dolazio kod nas. Donosio nam je sir, hleb, jabuke, kruške. Često je dolazio da puni telefon kod nas. Pre zločina je bio bolestan, pa je dve nedelje bio u Nišu. Mi smo tada čuvali njegovu stoku. Bile su tu i njegova majka i sestra. Ne znam da li je dobijao pretnje. Mnogo nam je žao. Radili smo skoro pet godina kod njih. Voleli smo ih kao svoje najrođenije -  kaže Jovan.

- Bili smo u odličnom odnosu. Nikada se nismo svađali. Imao je samo sa jednom porodicom problema. (Porodica Miljković Slobodana) Znam samo da su se svađali oko imanja i stoke. Dan nakon ubistva smo došli na njihovo imanje, ali smo umesto njih zatekli policiju koja nam je saopštila da su naši prijatelji mrtvi - dodaje Jovanova supruga Katarina.

 

 

Porodica Slobodana Miljkovića se sudila sa Kazimirovićima

Nisu svi meštani imali lepo mišljenje o pokojnim Kazimirovićima, pogotovo o Raji. Jedna od njih je i Javorka Petrikić, majka Slobodana Miljkovića za kojim policija intenzivno traga.

- Raja je bio nezgodan, nije se družio ni sa kim. Sa mnogima je vodio sudske sporove, čak i sa rođacima. Nama je zatvarao put i zabranjivao nam da tuda prolazimo i zbog toga smo sve sudski rešavali. Nisam se ja s njim svađala, samo sam mu pristojno govorila da neke stvari ne treba da radi. Tako sam mu jednom rekla da ne pušta krave u njivu jer će da polome i pojedu kukuruz. Ali ništa. Moj sin Slobodan nije pričao sa njima često, kao ni mi. Slobodan je i retko u selu. Stalno negde putuje. Za ubistva sam saznala od drugarice. Ona mi je rekla da su Raja i njegova porodica ubijeni - rekla je za Javorka za Kurir.

Ubica ispalio 10 metaka

Podsećamo, u selu Jabukovac, juče oko 14 sati je pronađena mrtva porodica Kazimirović, u dvorištu njihove kuće.

Svirepi ubica je ispalio ukupno 10 metaka u porodicu Kazimirović i svi su bili smrtonosni.

- U Raju Kazimirovića ispaljeno je pet hitaca. Četiri metka su ispaljena u njegov grudni koš, jedan metak direktno u glavu. Njegova majka i sestra ubijene su sa po dva metka koje im je ubica ispalio direktno u glavu. Rajina sestra je ubijena sa jednim metkom koji joj je ispaljen u predelu usne, a završio u lobanji - saznajemo nezvanično.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading