Forenzičari ne pamte ovakav zločin! Ulazne rane na žrtvama otkrivaju ubicu: Profesionalac likvidirao Kazimiroviće u Jabukovcu?!

Autor:

Hronika

12.08.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Motiv svirepog ubistva četiri člana porodice Kazimirović u Jabukovcu kod Negotina nije rasvetljen ni četiri dana nakon pronalaska tela na salašu, a s obzirom na to da od ubice nema ni traga, meštani posle ovog masakra strahuju i za svoje živote.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Raja Kuzmirović

Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana (53) ubijeni su nekoliko dana pre nego što će njihova tela u petak na imanju pronaći slučajni trgovac stokom koji je došao na posed Kazimirovića. Prema prvim nalazima obdukcije, u porodicu je ispaljeno deset hitaca.

- Raja je pogođen sa pet hica. Četiri su mu sasuta u grudi i stomak, a petim je overen u glavu. Njegovoj majci i sestri ubica je ispalio po dva metka u glavu, dok je sestričina ubijena jednim, takođe u glavu - navodi izvor upoznat sa istragom.

 

 

Meštani još uvek nagađaju da li je reč o ubistvu iz koristoljublja ili osvete. Takođe, još nije utvrđeno da li je prvo ubijen Raja ili je ubica stigao ranije i najpre pobio članove porodice, a onda sačekao Raju da se vrati s njive, pa ga likvidirao na traktoru sa prikolicom natovarenom slamom.

RepublikaFoto: youtube.com/Zamediatelevizija
Salaš Kuzmirovića

Prošli poligraf

Nagađa se i da je zločin izvršen iz koristoljublja, pa je istraga dovela do dvojice osumnjičenih. Najpre je pronađen S. M. (38) iz Brze kod Jabukovca, komšija Kazimirovića, a potom i M. S., kriminalac iz Brza Palanke, za koje se sumnjalo da su povezani sa zločinom. Obojica su, međutim, prošla poligrafsko ispitivanje.

- Trajalo je nekoliko sati i utvrđeno je da nema osnova da se sumnjiče da su na bilo koji način povezani sa četvorostrukim ubistvom - rekao je izvor iz istrage.

 

 

Vešt ubica

RepublikaFoto: pixabay.com

Prema rečima nadležnih, ovaj pokolj je počinio neko ko je već ubijao, a kako navode obducenti, koji su priznali da ne pamte ovako okrutno ubistvo, prema položaju ulaznih rana, smatra se da je u pitanju samo jedan ubica jer je tačno znao šta radi.

Međutim, iako je osumnjičeni prošao poligraf, meštani ukazuju da ne treba zaboraviti da je i ranije bilo ubica koje su znale da prevare poligraf.

Bogat ali škrt

Za Raju komšije pričaju da je bio bogat, ali i poprilično škrt čovek. Nakon razvoda i odlaska njegovog sina Nenada sa majkom, on je napustio Jabukovac i preselio se na salaš gde je živeo bez struje i vode.

- Raja je radio i mučio se čitavog života. Bio je vredan čovek. Noću je radio u pekari, a danju na njivi i oko stoke. Nije išao na porodična slavlja jer za to nije imao vremena - priča sestra Rajine majke Dragice Jovanka Kaličanin.

10 metaka ubica je ispalio u četiri žrtve

Meštani ne poriču da je Raja bio preke naravi i da je malo s kim pričao u selu, ali da to svakako ne bi trebalo da bude povod za ovako okrutno ubistvo. Pričaju i da u ovaj kraj često dolaze sezonski radnici, među njima i ljudi iz obližnje Rumunije.

- Neki su bili i na Rajinom imanju, pa ne bi čudilo da je neko od njih tipovao Rajino imanje - pričaju komšije.

Iako je obdukcija završena, još nije poznato kada će žrtve biti sahranjene. U međuvremenu, iz Beča, gde živi i radi, stigao je Rajin sin Nenad, koji je tokom vikenda trebalo da pripremi sve za sahranu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading