Prvo je ubijen Raja Kazimirović, a potom tri žene! Iza masakra u Jabukovcu stoje ONI!

Autor:

Hronika

14.08.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misterija oko masakra u Jabukovcu, kada su ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53), samo je produbljena posle obdukcije. Ono što je izvesno jeste da su napadači došli na motoru, da je prvo ubijen Raja, i to sa veće udaljenosti, a potom tri žene.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/privatna arhiva
Raja Kazimirović nije ulagao u kuću što se može videti na fotografijama

- U telima žrtava pronađena su zrna iz dva različita oružja, jedno kalibra 7,65 milimetara i drugo malokalibarsko oružje. Koristili su ovo oružje jer je prasak tiši, a moguće je da su imali i prigušivač. To navodi da je bilo najmanje dva pucača. Prve komšije su daleko i teško da su mogle da čuju bilo šta. Nesrećni ljudi, čak da su i mogli da dozivaju pomoć, niko ih ne bi čuo - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

Nema čaura

Zbog oružja koje je korišćeno pretpostavlja se da je likvidacija temeljno isplanirana.

- Napadači su došli da likvidiraju Raju Kazimirovića i njegovu porodicu i bili su rešeni da pobiju sve na koje naiđu - kaže naš sagovornik.

 

 

Veštačenje baznih stanica

U toku je i prostorno-vremensko veštačenje baznih stanica mobilne telefonije na tom području kako bi bilo ustanovljeno da li se pojavljuje neki mobilni telefon koji nije uobičajen u to vreme. Policija je u okviru istrage saslušala petnaestak ljudi koji su imali kontakt sa porodicom Kazimirović, kao i one koji su bili prvo osumnjičeni zbog kriminalne prošlosti. Svi ispitani su prošli poligraf.

Likvidacija naručena iz inostranstva?

Pojavile su se i informacije da je svirepo ubistvo naručeno iz inostranstva. Ubijena Ljubinka Oprikić i njena ćerka Dragana Jozeljić živele su i radile u inostranstvu, a u Jabukovac su došle na odmor i da pomognu Raji oko poljskih radova. I Rajin sin Nenad, sa kojim nije bio u dobrim odnosima, živi i radi u Beču, a on je u subotu doputovao kako bi organizovao sahranu, koja je zakazana za četvrtak.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kazimirovićevo imanje pusto

Pare nije ulagao u kuću, već u zemlju

Žitelji Jabukovca pričaju da je Raja živeo skromno, u kući bez struje i vode, iako je imao novca.

- Imao je para, ali ih nije trošio. Živeo je od obrađivanja zemlje i prodaje stoke. Štedeo je na sebi, ali je voleo da troši na kupovinu zemlje i mehanizacije za obrađivanje zemlje.

Ono što govori u prilog da je u pitanju temeljno isplanirana akcija jeste i činjenica da posle masakra nisu pronađene čaure, tako da i to otežava posao policiji.

- Verovatno su koristili specijalne kese u koje čaure padaju odmah nakon pucnja. Da je reč o profesionalcima, ukazuje i to što su četiri rane u Rajinom telu u razmaku od samo jednog centimetra, što jasno ukazuje na izuzetnu preciznost - dodaje sagovornik.

Novac nije motiv

Iako se sumnjalo u zločin iz koristoljublja, policija je taj motiv isključila jer novac nije odnet, tako da je reč o klasičnoj likvidaciji.

- Sa lica mesta su uzeti biološki uzorci, kao i otisci prstiju, i sada se ti nalazi upoređuju sa bazama podataka. Napadači su vrlo verovatno nosili rukavice, bili su dobro upoznati sa ponašanjem domaćina i položajem njegove kuće. Žrtve su likvidirane najmanje dva dana pre nego što su pronađene, a moguće je da je prošlo i više vremena od njihove smrti - navodi izvor iz istrage.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading