Policija ima DNK ubice! Opušci cigareta razotkrivaju zločin?

Autor:

Hronika

14.08.2019

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U blizini imanja Raje Kazimirović u Jabukovcu pronađeni su novi dokazi koji mogu ukazati na identitet napadača koji su pobili četvoro ljudi u ovom selu. Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje iz izvora bliskih istrazi, reč je o opušcima cigareta koji bi mogli odvesti do ubica.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Privatna arhiva/pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kazimirović nije bio pušač, a u šumarku u blizini njegovog imanja pronađeno je nekoliko opušaka. To ukazuje da je neko tamo boravio, a postoji ozbiljna mogućnost da su upravo na tom mestu, udaljenom nekoliko stotina metara od puta i skrivenog od pogleda neželjenih svedoka, napadači čekali pogodan momenat da napadnu Kazimirovića - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Pronađeni opušci su uzeti i poslati na forenzičku analizu kako bi bili izolovani biološki tragovi i upoređeni sa DNK bazom podataka.

- Po načinu izvršenja ovog dela, postoji velika mogućnost da je makar jedan od napadača već ranije ubijao i imao posla sa policijom. Oni su gledali da što više otežaju rad policiji i da sebi kupe vreme tako što iza sebe nisu ostavili čaure, ali možda ih ovaj trag u blizini mesta zločina otkrije - kaže izvor Srpskog telegrafa.

DVA ORUŽJA, DVA NAPADAČA

U petak je čovek koji je došao da kupi jagnje na imanju Kazimirovića pronašao tela gazda Raje (72), njegove majke Dragice (94), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53). Napadači su ih ubili najmanje 48 sati pre stravičnog otkrića. Žene su pronađene u blizini kuće, dok je Rajino telo bilo na sedištu traktora. Svim žrtvama je pucano u glavu iz neposredne blizine, a Raja, koji je prvi pogođen, najpre je sa veće udaljenosti ubijen sa četiri zrna u grudi, a potom je overen pucnjem u glavu.

Kazimirović nije bio pušač, a u šumarku u blizini njegovog imanja pronađeno je nekoliko opušaka

- U pitanju su najmanje dva napadača jer su korišćena dva oružja različitog kalibra. Nije isključeno da je bio prisutan i još neki pomagač ili čak i više njih - tvrdi izvor iz istrage.

Sahrana sutra u selu

Raju Kazimirovića i njegovu majku Dragicu sahraniće Rajin sin Nenad, koji već duže vreme živi i radi u glavnom gradu Austrije. On je u subotu stigao iz Beča kako bi organizovao sahranu, ali je zbog obaveza morao da se vrati u Austriju. Nenad nije bio u dobrim odnosima sa ocem i pojedini meštani Jabukovca kažu da su ga prvi put videli tek kada mu je ubijen otac. Članovi porodice Kazimirović biće sahranjeni sutra na seoskom groblju.

Iako policija nije isključila nijedan motiv do sada, sve ukazuje na to da je reč o klasičnoj likvidaciji. Kazimirović je važio za imućnog čoveka iako je živeo skromno na imanju bez struje i vode, nije žalio novac da kupi nove traktore i poljoprivredne mašine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading