Policija snimala sahranu! Ubica ispratio žrtve u Jabukovcu?

Autor:

Hronika

16.08.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raja Kazimirović (72) i njegova majka Dragica (93) juče su sahranjeni na groblju u Jabukovcu, dok će Rajina sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53) biti sahranjene u Nemačkoj, gde su živele i radile.

Foto: pixabay.com/Privatna arhiva/ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Na poslednji počinak Kazimiroviće je ispratila familija i komšije, ali uz prisustvo velikog broja policije, koja je snimila čitav sprovod. Kako se sumnja, moguće je da je baš i sam ubica prisustvovao sahrani, pa je policija pomno ispratila čitav ispraćaj.

- Nije isključeno da se sam napadač na Kazimiroviće pojavio na sahrani, te je policija tokom celog dana obezbeđivala groblje i selo. U narednim danima trebalo bi da budu pregledani svi snimci koje su pripadnici MUP napravili tokom sahrane kako bi proverili da li ima nekih sumnjivih osoba ili možda ukazali na neki detalj koji bi mogao da otkrije počinioce ovog dela - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Sahranu oca i babe organizovao je Rajin sin jedinac, odnosno Dragičin unuk, Nenad koji je doputovao iz Beča, gde sa porodicom živi i radi.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Sahranu je organizovao Rajin sin jedinac

- Teško mi je da bilo šta kažem sada. Ni sam ne znam šta nas je sve snašlo. Razumite me - jedva je izustio Nenad Kazimirović.

Sahranu oca i babe organizovao je Rajin sin jedinac, odnosno Dragičin unuk Nenad, koji je doputovao iz Beča

Iako se za Raju govorilo da je adventisat, sin ga je sahranio po pravoslavnim običajima i uz pleh orkestar, koji je, uz "Posmrtni marš", odsvirao i "Tiho noći" i "Marš na Drinu", uz koji su Raja i Dragica i položeni u raku.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

- O Raji se svašta pisalo, ali on je bio vredan i pošten čovek. Nije tačno da je bio u sukobu sa komšijama. On jeste išao na sud sa nekim ljudima, ali to je zato jer ih je tužio zato što nisu hteli da mu vrate novac koji im je pozajmio. On je nasledio imanje od oca i strica, bio je vredan i dobar domaćin - rekla je rođaka Kazimirovića i napomenula da su Kazimirovići ugledna porodica i da su dali prvog rektora beogradskog univerziteta po kome je i Raja dobio ime.

Iako je do sada poznato da je u četvoro ljudi na imanju Kazimirovića ispaljeno 10 hitaca i da na licu mesta nisu pronađene čaure, rodbina ne isključuje mogućnost da su upravo dugovi koje su pojedinci imali prema Raji bili motiv za surovu likvidaciju.

- Moguće je da su ubice ispreturale stvari tražeći priznanice o dugovanjima, a ne novac. Napadači su išli na to da likvidiraju sve žrtve. Čuli smo da su žene naterane da kleče, a jednoj od njih je pucano u potiljak. Moguće je da je neko ko je dugovao veću sumu novca Raji rešio da pobije celu porodicu - komentarišu meštani.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Podsetimo četiri tela pronađena su pre nedelju dana na salašu Valja Vratne kod Jabukovca, a pretpostavlja se da su žrtve ubijeni dva dana ranije.

Počinilac ili više njih još nisu otkriveni, a policija za njima intenzivno traga. Do sada se saznalo i da su u ovom zločinu korišćena dva pištolja, malokalibarski i kalibra 7,65 milimetara. Obdukcija je utvrdila da je Raja Kazimirović ubijen sa poveće udaljenosti i da je razmak između ulaznih rana manji od jednog centimetra, pa istražitelji veruju da je reč o profesionalcu. Raja i njegova majka su ubijeni iz pištolja kalibra 7,65 mm, a sestra i njena ćerka iz drugog pištolja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading