Preinačena odluka, monstrum iz Bora će robijati 40 godina: Čekićem ubio muškarca i ženu, a pred policijom glumio da im je prijatelj

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

16.08.2019

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presudu Višeg suda u Zaječaru preinačio je Apelacioni sud u Nišu i umesto 30 izrekao kaznu od 40 godina zatvora Zoranu Milojkoviću (55), koji je 2015. godine udarcima čekićem u glavu ubio Ljubišu Veljkovića (54) i njegovu nevenčanu suprugu Lidiju Ristik (46) iz Makedonije.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS
Foto: Ilustracija

Nihova beživotna tela su pronađena nekoliko dana nakon što je izvršeno ubistvo, u stanu na devetom spratu zgrade u Boru. Komšije su pozvale policiju zbog nesnosnog smrada koji se širio zgradom.

Nakon što se na lokalnim medijima pojavila vest da su pronađena dva beživotna tela, Milojković se tada vratio na mesto zločina. Kada se popeo do stana ubijenih, policajcu koji je obezbeđivao lice mesta je kazao da je prijatelj Ljubiše i Lidije.

 

 

Međutim svima je to bilo sumnjivo, budući da je odgovarao i opisu čoveka koji su stanari dali policajcima, a i upoređivani su snimci sa bezbedonosnih kamera. 

Iako je u početku negirao da je počinio ubistvo, pošto je pao na poligrafskom ispitivanju priznao je zločin, ali i rekao da ne zna zašto je usmrtio Ljubišu i Lidiju.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Foto: Ilustracija

Kako je tada kazao policiji, zaključao je vrata od stana i usput ka svojoj kući čekić bacio u kontejner.

Tada je i novinarka jednog lokalnog medija istražujući i izveštavajući o ovom dvostrukom ubistvu, intervjuisala upravo Milojkovića, ne znajući u tom trenutku da razgovara sa ubicom.

Ona je, po dolasku na lice mesta, ispred zgrade gde se dogodilo ubistvo zatekla dve žene na klupi koje su sedele i razgovarale, a onda je prišao muškarac i seo pored njih.

Kada ih je upitala da li poznaju osobe koje su ubijene, kakvi su to bili ljudi, žene su odgovarale na pitanja, a muškarac je sve vreme ćutao.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada je novinarka rekla da neke informacije govore o tome da žrtve već nekoliko dana leže mrtve u stanu, Milojković je podigao glavu i rekao da on poznaje žrtve i da su mu to prijatelji.

- Kazao mi je da je toj ženi koja je ubijena pozlilo i da je on pomogao njenom suprugu da je odvede kod lekara i da je nakon pregleda vrate kući. A onda je on otišao iz njihovog stana. Pamtim da je imao velike podočnjake, delovao je unezvereno, tresle su mu se ruke ali je govorio mirno. Međutim, videlo se da nešto nije u redu i da je pod stresom - izjavila je novinarka.

Ona je ubicu u tom trenutku upitala da li je sve što je njoj kazao, rekao i policiji, jer se iz njegove priče tada ispostavilo da je on poslednji video nastradale, na šta je on odgovorio da ništa nije rekao organima reda.

Neko vreme nakon toga je Milojković i uhapšen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading