Tužilaštvo prikuplja podatke o kriminalnim radnjama: Istraga protiv mafije s deponije!

Autor:

Hronika

17.08.2019

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd krenuo u obračun sa građevinskom mafijom, a sve će se, po svemu sudeći, završiti krivičnim postupkom i suđenjem. Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo je prijavu zbog divlje deponije na Čukarici, jedne od mnogih u Beogradu. Tužilaštvo je odmah formiralo predmet i naložilo prikupljanje svih potrebnih dokaza.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Divlje deponije samo niču

Klupko kriminalnih radnji u kojima se godišnje okrene više od 13 miliona evra (pogledajte tabelu) počelo je da se odmotava nakon što je Srpski telegraf objavio priče nekoliko vlasnika građevinskih firmi koji su optužili Vojkana Krstića, lažnog humanitarca, vlasnika Spasilačkog centra Srbije i firme "Elita gradnja", da ih ucenjuje i traži od njih da sav otpad sa gradilišta odvoze isključivo na njegove divlje deponije, za šta im naplaćuje od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu.

Onima koji ne pristanu, Krstić šalje inspekciju koja im piše kazne. Sve to radi u dogovoru s opštinarima, posebno na Paliluli i Voždovcu.

Kako se navodi u dopisu gradskog sekretarijata, prijava za deponiju na Čukarici podneta je na osnovu pritužbi građana, zbog sumnje da je počinjeno krivično delo protivpravnog zauzimanja zemljišta, kao i oštećenje životne sredine organizovanjem divljeg smetlišta.

Divlje deponije niču kao pečurke

Podsetimo, za četiri dana u Beogradu otkrivena su dva nelegalna smetlišta. Poslednje u nizu, pre dva dana, otkriveno je u Vukasovićevoj ulici na Kanarevom brdu. Ovo đubrište, kako se procenjuje, zauzima površinu od 1,3 hektara i nekontrolisano se širi. Meštani tvrde da je čak promenjen i reljef ovog dela Beograda.

Naime, kako smo već pisali, u Ulici Milorada Jovanovića bb na Čukarici, preko puta FMP, nasut je komunalni i građevinski otpad na površini od šest hektara i na visini do 15 metara. Kako saznaje naš list, prijava koja je podneta Drugom osnovnom javnom tužilaštvu samo je početak. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je još u ponedeljak, nakon pisanja Srpskog telegrafa o smetlištu na Čukarici, zatvorio najveću nelegalnu deponiju u gradu, a isto će sprovesti i na drugim lokacijama.

U prestonici ima na desetine divljih deponija a nezvanično se pominje da većinom, kao i ovom na Čukarici, gazduje Vojkan Krstić, vlasnik "Elita gradnje", o čemu je naš list pisao danima. Inače, on ne samo da ucenjuje investitore već ima i neku vrstu privatne paravojske, navodni Spasilački centar Srbije.

Na samo kilometar od kuće predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima smešteno je sedište tog centra, čiji članovi liče na paravojnu formaciju, sa maskirnim kamionima, terenskim vozilima, skuterima, čamcima, sredstvima za komunikaciju i drugom opremom koju u sastavu imaju vojne jedinice...

Međutim, ni tu nije kraj Krstićevim mahinacijama, već je na divlje sagradio i objekat na adresi na kojoj je prijavljen i njegov Spasilački centar - Bulevar JNA 1a u Jajincima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Boki

17.08.2019 05:50

U Batajnici na zatvorenoj deponiji dovozi se otpad.Mestani se bune ali niko ne reagira.Neko naplacuje paprene pare.

Peca

17.08.2019 06:12

Molimo vas da napisete nesto o deponoji u Kumodrazu. To je bilo strava i uzas. U Kumodrazu su i tukli mestane koji su se pobunili.

Nikola

17.08.2019 08:13

Kako je moguce da neko ima privatnu vojsku. Aman ljudi pa dal je moguce da ovaj osudjivani krimos ima svoju naoruzanu vojsku do zuba.

Pravda

18.11.2019 21:55

Lazni humanitarac, opstinski kriminalac, narko diler, reketas, zelenas, ucene, iznude, prebijanja....