Pokolj u Jabukovcu: Ubice od Raje saznale za novčanice od 500 evra koje je hteo da usitni!

Autor: novosti.rs

Hronika

21.08.2019

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema navodima izvora iz istrage, ubijeni Raja Kazimirović raspitivao gde da usitni apoene od 500 evra, pošto je čuo da takve novčanice uskoro više neće biti u opticaju.

RepublikaFoto: youtube.com/Zamediatelevizija
Mesto krvavog zločina u Jabukovcu

Policija sužava krug oko osobe koja je "tipovala" salaš Kazimirovića, na kojem je pobijeno četvoro ljudi. Pretpostavlja se da je krvave razbojnike najverovatnije nehotice privukao sam Raja Kazimirović (73), vlasnik imanja, kada je nekoliko nedelja pre masakra pokušao da usitni svežanj novčanica, u kom su isključivo bile one od po 500 evra!

Policija i tužilaštvo, koji vode istragu, pretpostavljaju da bi ovo mogao da bude jedan od glavnih tragova, koji bi pomogao u rasvetljavanju činjenice kako je došlao do zločina. Izvesno je da su Raja Kazimirović, njegova majka Dragica, sestra Ljubinka Oprikić i sestričina Dragana Jozeljić ubijeni iz koristoljublja, ali se sada traga za tim kako je sve počelo.

Foto: Privatna arhiva
Raja Kazimirović

- Nekako u vreme kada su na salaš Kazimirovića stigle Ljubinka i Dragana iz Nemačke, Raja je došao u Jabukovac i kod svojih drugova pokušao da usitni novac. Pare mu nisu bile potrebne, ali je čuo da se iz upotrebe povlače novčanice od po 500 evra i hteo je da ih zameni. Niko u selu nije imao toliko novca, ili nije hteo da mu ih "razbije". Onda ga je neko od Jabukovčana, dalji rođak, po dogovoru, odvezao u Negotin da obavi zamenu. Tamo je uspeo - rekao je izvor "Večernjih novosti".

Foto: pixabay.com

Koliko je tačno para Kazimirović hteo da usitni, niko ne zna sa sigurnošću. Ipak, kako opisuju, bio je to "podebeli štos". Policija sada istražuje gde je Kazimirović zamenio novčanice, da li u nekoj negotinskoj menjačnici, ili kod nekog lokalnog biznismena.

- Od trenutka kada je otkriven zločin nagađalo se da je salaš Kazimirovića "tipovan" i da je reč o 100.000 evra. Ta cifra je u opticaju od samog početka istrage, ali niko sa sigurnošću ne može da kaže da li je ona tačna, odnosno da li su ubice toliko odnele. To znaju samo zločinci - navodi izvor blizak istrazi.

Da su napadači otišli sa plenom svedoči i trag u vidu novčanice od 50 evra, koja je pronađena nedaleko od zemljanog puta, koji vodi od imanja Kazimirovića i do njega. Istražitelji veruju da je ispala razbojnicima tokom bega.

Foto: youtube.com/ Zamediatelevizija

Kazimirovići, uprkos nekim tvrdnjama, nisu živeli kao "puka sirotinja, iako su imali para". Prema navodima novinara koji su nakon zločina kročili na imanje, na prvom spratu kuće domaćin je napravio kupatilo, sa velikom kadom, toaletnom šoljom i sprovedenom vodom. U kupatilo se ulazi iz sobe, gde su bile njegova sestra Ljubinka i njena ćerka Dragana. Kauči su relativno novi, ali su svuda vidljivi tragovi prevrtanja stvari, verovatno kada su počinioci tražili novac. Po podu je razbacana hrana, doneta iz Nemačke, pakovanja vlažnih maramica, salvete...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading