U Savi kod Šapca pronađeno telo! Očevici dozivali pomoć

Autor: Blic

Hronika

22.08.2019

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz reke Save kod Šapca danas oko pet popodne izvučeno je telo muškarca, čiji identitet policija još nije utvrdila. Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt, a naložena je obdukcija da bi se utvdilo kako je čovek preminuo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Telo muškarca koje pluta po sredini reke Save na plaži Stari grad u Šapcu prvi su primetili mladići na čamcu i počeli da dozivaju pomoć.

- Čuo sam kako oni dozivaju: "Spasioci upomoć, spasioci upomoć, čovek pluta". To sam odlično čuo, a već sam bio na klenačkoj strani - priča jedan od očevidaca, pa dodaje: "Prišao sam na jedno pedesetak metara. Rekao sam momcima iz čamca da ga okrenu na leđa. Međutim, oni nisu smeli. U tom trenutku došli su i spasioci i izvadili su ga na čamac, ali on nije davao znake života". 

Hitna pomoć stigla je u roku od nekoliko minuta. Međutim, nesrećni čovek je, kako su nam rekli, bio bez pulsa, disanja i srčane radnje. Pokušali su reanimaciju, ali beuspešno.

- Oni su pokušali da ga ožive, ali nije vredelo. On je, po svemu sudeći, već neko vreme bio mrtav - priča čovek koji je sve ovo video.

Pretpostavlja se da je nesrećni čovek bio neko vreme u vodi, te da ga je donela struja.

- On je plutao od mosta, tako da je verovatno neko vreme bio u vodi. Možda je doplivao odnekud, to niko ne zna - pričaju kupači.

Policija za sada utopljenika vodi kako N. N. lice. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je u poslednja dva dana prijavljeno jedno utapanje migranta koji je ušao u Drinu da se okupa i nije izronio, a obdukcija ovog tela daće više podataka o kome je reč i kako je nastupila smrt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading