PRETE MI TRI GODINE ROBIJE! Svi detalji hapšenja telohranitelja Šarića: Bajčeta pao zbog iznude

Autor:

Hronika

23.08.2019

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija uhapsila je Vladimira Bajčetu iz Podgorice, dugogodišnjeg telohranitelja mlađeg brata Darka Šarića Duška. Njemu se na teret stavlja krivično delo iznuda, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora.

Foto: e-stock/A. BAČLIJA
Duško Šarić

- Osumnjičenog je prijavio jedan od privedenih u akciji "Manjifiko", kada je uhapšeno sedam osoba koje su osumnjičene da su deo organizovane kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru - rekao je izvor iz istrage.

Bajčeta je navodno pokušao jednog od uhapšenih u toj akciji, čiji identitet policija nije saopštila, protiv njegove volje i pod pretnjom da ga primora da učini "uslugu" koja bi mu donela korist. O čemu se zapravo radi, policija nije saopštila, a Bajčeti je određeno zadržavanje do 72 sata.

3 godine preti kazna zatvora

ŠVERC 5,7 TONA KOKAINA

Njegov poslodavac Duško Šarić, inače je mlađi brat Darka Šarića, koji je nedavno u Specijalnom sudu u Beogradu prvostepeno osuđen na 15 godina zatvora zbog optužbi za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Ovom presudom 23 člana narko-kartela osuđena su na ukupno gotovo 300 godina zatvora. Proces je trajao više godina, a još se čeka odluka Apelacionog suda da li će presuda biti potvrđena ili eventualno oborena.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Darko Šarić

15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Ameriku dobio Darko Šarić

300 godina zatvore za 23 člana narko-kartela

U toku je suđenje Darku Šariću i za pranje novca stečenog od trgovine narkoticima. Svojevremeno je i Duško Šarić bio optužen za isto krivično delo - pranje novca, ali je oslobođen tih optužbi.

Akcija "Manjifiko"

Operacija "Manjifiko" realizovana je u Tivtu, a uhapšeno je sedam osumnjičenih, dok se za četvoricom još traga. Uhapšeni su Srđan Pavlović, Miloš Perović, Miloš Petrić, Toni Petković, Đuro Perović, Božidar Božović i Rade Samardžić. Zaplenjeni su kokain, oružje i municija, a oduzeto je i nekoliko automobila. Nije poznato da li je ova grupa povezana sa nekom većom kriminalnom organizacijom, kao i da li imaju bilo kakve veze sa braćom Šarić, osim sa njihovim telohraniteljom.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading