Postoji sumnja da će uticati na svedoke: 30 dana zatvora osumnjičenom za pranje para

Autor: Tanjug

Hronika

25.08.2019

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu, danas je osumnjičenom za pranje novca Ð.D. odredio pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U saopštenju Višeg suda navodi se da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu, nakon saslušanja osumnjičenog, doneo rešenje kojim je prema Ð.D odredio pritvor do 30 dana, zbog "postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke".

- Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu - kaže se u saopštenju.

 

 

Beogradska policija saopštila je juče da je uhapsila Ð.D. (60) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca.

Kako je saopštio MUP, osumnjičeni se tereti da je novac koji je, kako se sumnja, stečen kriminalnim aktivnostima, držao u svom stanu sa ciljem da prikrije njegovo poreklo i uloži ga u legalne poslove u zemlji.

Pretresom stana u kome živi osumnjičeni D. Đ. policija je pronašla 903.110 evra u različitim apoenima.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading