Policija pronašla ženu za koju sumnjaju da je ostavila tek rođenu bebu u kontejneru: Određeno policijsko zadržavanje

Autor: Blic, Republika

Hronika

27.08.2019

09:00 >> 09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena M. G. (33) za koju se sumnja da je majka tek rođenog dečaka, a koji je pronađen u plastičnoj kesi u kontejneru u beogradskom naselju Žarkovo, dala je juče izjavu u policiji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao  je novinarima da je M. G. određeno policijsko zadržavanje (do 48 sati),  i da očekuje da će odgovarati za teško delo i da će tužilaštvo tražiti da joj se odredi pritvor.

Novorođenče je juče u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković. On je izašao da prošeta psa i kada je krenuo ka kontejneru da baci đubre, čuo je, kako nam je opisao, "nešto poput stenjanja".

U prvi mah je pomislio da se tu zavukla neka mačka, a kada je počeo da je traži da bi je izvukao i oslobodio, došao je do kese iz koje je taj zvuk dopirao. Unutra je bila beba, tek rođena, krvava, sa pupčanom vrpcom i posteljicom.

Cvetković je pozvao je Hitnu pomoć i policiju, koji su se tu našli posle svega nekoliko minuta. Beba je i smeštena u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova, gde su nam juče rekli da dečak primljen u dobrom opštem stanju i da nema nikakvih povreda.

Medijima je jutros u Tiršovoj rečeno da je beba posmatrana celu noć i da je u stabilnom stanju. Dečak je težak 2.200 grama.

Stefanović: Kao roditelj ne mogu da razumem takav čin

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro
Nebojša Stefanović

- Nema ništa što može da opiše kada u kontejneru nađete mali život. Srećom, živo dete, koje je pod ozbiljnim nadzorom lekara i koje pokazuje dobar opravak nakon svega toga - rekao je Stefanović.

Dodao je da mu je žao što ljudi ne razumeju koliko se neki bore da imaju decu, koliko se muče i žele da usvoje dete, a onda neko uradi ovakav, kako je rekao, bezuman, monstruozan potez.

- Ne mogu kao roditelj da razumem da se neko odrekne takvog malog života - dodao je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading