Misterija masakra u Jabukovcu je dobila epilog, ali još dve kockice nedostaju da bi mozaik bio kompletan: Evo šta se ne poklapa u izjavama ubice i materijalnim dokazima

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

27.08.2019

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga krvavog pira u Jabukovcu - četvorostrukog ubistva čiji detalji već nedeljama potresaju Srbiju, hapšenjem Davora Pernić dobila je svoj epilog, i gotovo sve misterije vezane za ovaj slučaj su rešene. Međutim, dve nova pitanja "isplivala su" nakon jezivog priznanja zločina četvorostrukog ubice Davora P. (35).

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Instagram
Davor Pernić

Naime, Davor je prilikom ispitivanja u policiji rekao da je njegov cilj bila pljačka porodice Kazimirović, a ne ubistvo, kao i da je zločin počinio iz straha da su ga žene prilikom pokušaja pljačke prepoznale.

Takođe, tvrdio je da mu je novac bio potreban jer je nameravao novčano da pomogne svojoj ljubavnici koja je teško bolesna, međutim, niko od njegovih bližnjih nije čuo da on ima devojku, a on nije želeo da navede o kome se tačno radi, te se mnogi pitaju da li ta žena zaista postoji.

- Ljubavnica je morala da ide na operaciju i hitno su joj bile potrebne pare. Čuo sam da Kazimirovići imaju mnogo novca pa sam odlučio da ih opljačkam međutim, stvari su se zakoplikovale - navodno je, kako pričaju komšije, rekao Davor.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Hapšenje

Međutim, niko od njegovih poznanika i prijatelja ni ne zna da je četvorostruki ubica iz Jabukovca bio u bilo kakvoj emotivnoj vezi.

Kako je juče i za "Blic" rekao Radovan, Davorov deda, niko nije ni znao da ovaj mladić ima emotivnu partnerku.

- Čuo sam da je rekao da je pošao u pljačku zbog devojke, ali ja ne znam da je imao bilo koga - rekao je Radovan.

U svom šokantnom priznanju krvavog pohoda u Jabukovcu, Davor je tvrdio kako nije imao nameru da povredi bilo koga od članova porodice Kazimirović, međutim, stvari su se, kako je rekao "zakomplikovale".

 

 

- Maskirao sam se i upao u njihovo dvorište misleći da tamo nema nikog. Mislio sam da ću lako da ih opljačkam i odem. Međutim, u kući su bile tri žene koje su spavale. Povikao sam: "Dajte pare! Pare mi dajte!" Dragana je tada videla da sam ušao u kuću i napala me sekirom! Počeli smo da se rvemo. U strahu da će me prepoznati, ja sam pobegao, a potom odlučio da se vratim i da ih zauvek ućutkam - tvrdi četvorostruki ubica.

Prema njegovim rečima nakon toga on se ponovo vratio na salaš da "ućutka" žene i zatekao ih dvorištu.

- Dragicu i Draganu ubio sam ispred trema. Obema sam ispalio po dva metka u lice, a Ljubinku sam ubio hicem usta dok je stajala ispred stepeništa kuće. Pokrio sa ih krpama. Nedugo zatim, na imanje je na trotoaru stigao i gazda Raja kojeg sam izrešetao - hladonokrvno je opisao Davor.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/privatna arhiva
Raja Kazimirović

Međutim, Davorova verzija priče pod velikim je znakom pitanja budući da ne postoje opipljivi dokazi da je on zaista odlazio i vraćao se na imanje, već je jedino činjenično stanje da je Davor mučki bio četvoro članova ove porodice, "overavajući" ih nakon završenog čina.

Iako se Davor brani time da je krvavi zločin počinio iz panike i straha, način na koji je to učinio ne ide u prilog njegovoj odbrani, budući da je nakon ubistva on imao vremena da pokirije ubijene žene krpama, da pretpura po kući, pronađe novac, ode i zakopa svo oružje koje poseduje.

Podsećamo, ovaj svirepi zločin dogodio se 07. avgusta u Jabukovcu, a čitav slučaj nedeljama je bio pod velom misterije, te je policija danima ispitivala meštane ovog sela koji su mogli biti u sukobu sa vlasnikom salaša.

Nakon što se obruč oko osumljičenih suzio do Davora, on je pao na poligrafu i priznao zločin što je šokiralo mnoge budući da se prema rečima svoje porodice potpuno normalno ponašao nakon ubistva, pa čak i mirno pratio vesti o zločinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading