Otkrivamo: Pozadina huliganskog napada na auto-putu Miloš Veliki

Autor:

Hronika

30.08.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje traga za huliganima koji su u noći između utorka i srede izleteli na auto-put Miloš Veliki kod Mislođina i palicama lupali vozila koja su prolazila. Kako saznaje Srpski telegraf, iza ovog napada stoji Partizanova navijačka grupa "Hedhantersi" iz Obrenovca, a cilj im je bio da se osvete "Delijama" za davno otetu zastavu!

RepublikaFoto: Republika
Pravili haos nasred autoputa

U napadu desetak osoba koji su nešto iza ponoći presretali vozila povređene su tri osobe. Policija je zatekla dva razlupana automobila i četvoricu mladića, od kojih su trojica bila povređena. Dva mladića iz renoa novosadskih tablica zadobila su posekotine po rukama, dok je M. Đ. (31), koji se sa drugom nalazio u sitroenu stranih registarskih oznaka, imao povrede po vratu. Sva stakla na levoj strani ovog vozila bila su polupana, kao i vrata i branici.

Policija je pronašla palice koje su korišćene u napadu, dok se za počiniocima još traga. Kako saznajemo, sumnja se da se radi o navijačima Partizana iz Obrenovca, čija meta su bili bili zvezdaši koji su se vraćali sa utakmice Crvena zvezda - Jang bojs. Želeli su da se osvete delijama koje su im pre više godina oteli zastavu, najvažnije obeležje u navijačkom svetu.

3 osobe povređene u napadu, uglavnom od srče stakala na vozilima

- Grupa Zvezdinih navijača je pred večiti derbi 2013. otela zastavu "Hedhantersima". U pitanju je crno-beli barjak za glavom pitbula u sredini. Od tada "Hedhantersi" više nikada nisu pravili zastave, ali su i dalje ostali jedna od okosnica crno-belih, čekajući pravi trenutak za osvetu - kaže naš izvor.

Izvor: Planirali su da otmu zastave Zvezdinih navijačima iz Republike Srpske i "Ultraklana" iz dijaspore

Kako dodaje naš sagovornik, "Grobari" iz Obrenovca planirali su da otmu zastave "Delija" iz Republike Srpske i "Ultraklana", Zvezdinih navijača iz dijaspore, koji su posle utakmice krenuli ka svojim domovima. To im nije pošlo za rukom, pa su izleteli na auto-put i nasumice udarali u sva vozila koja su u tom trenutku naišla.

Očevidac: Izletali su sa svih strana

Pakao kroz koji su prošli putnici na novootvorenom auto-putu posvedočio je jedan od njih za portal Telegraf.

- Vidim automobili koče, suženje puta označeno pokazivačima sa žutim svetlom na vrhu. Svi staju, mislim da se nešto zapalilo, da je bila nesreća. Samo odjednom čujem pucanje stakla, galama, dim, izleću vandali ispred nas, sa desne, leve strane. Onaj ispred hoće nazad, udara me, ja hoću nazad, naslonim se na onog trećeg iza. Vidim malo prostora i dajem gas, pokušavam da ih sve izbegnem i da pobegnem - ispričao je on.

Tuča u kojoj su "Hedhantersi" ostali bez barjaka dogodila se 2013. u Umki, kada su "Grobari" upali u klopku "Delija". Oko 100 zvezdaša rasporedilo se oko autobuske stanice, a par njih poslužilo je kao mamac. Kada su navijači crno-belih kombijem i automobilima krenuli na utakmicu i prošli pored njih, nekoliko delija je počelo da ih provocira. Obrenovčani su izašli iz svojih vozila i počeli da ih jure, a tada je velika većina zvezdaša koja je bila sakrivena krenula u juriš. Nekoliko sati kasnije oni su se na severnoj tribini Marakane pohvalili svojim plenom!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading