(FOTO) I "Delije" tragale za njim! Otkrivamo ko je čovek koji je pao sa litice na Rtnju

Autor:

Hronika

30.08.2019

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mijanović (45) nestao je 25. avgusta na Rtanju, kada je otišao sam na planinarenje. Nakon 26 sati češljanja terena za nestalim, Gorska služba spasavanja(GSS) pronašla je telo u beživotnom stanju.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Aleksandar Mijanović bio je u upravi džudo kluba Crvena zvezda

Inače, Mijanović nije bio samo zaljubljenik u planinarenje, već se bavio i humanitarnim radom.

Naime, došao je u Novi Sad početkom 1990. godine, gde je studirao elektrotehniku. Posle završenih studija i života u studentskom domu, počeo je da se bavi građevinom i, zbog uspeha u poslu, rešio je da se oduži društvu, pa je postao jedan od većih humanitaraca u našoj zemlji.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Čovek velikog srca

Kao veliki donator crkvi i manastirima dobio je orden Svetog Save trećeg reda u Prijepolju, u manastiru Mileševa.

Osim što je pomagao u izgradnji manastira i crkava, kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori, Mijanović je donirao sredstava i pomagao u izgradnji i škola za nezbrinutu decu, školskih sala po Novom Sadu, a svake godine je po jednog radnika iz firme skućavao.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Aleksandar Mijanović

Strastveni "Delija"

Aleksandar je bio strastveni navijač crveno-belih, bio je u upravi džudo kluba "Crvena zvezda", pa ne čudi što su u potragu za njim bili uključene, osim Gorske službe, i "Delije".

Kao predsednik kulturno-umetničkog društva "Sonja Marinković" organizovao je najveće guslarske predstave u Novom Sadu.

Ovaj veliki čovek je iza sebe ostavio tri sina, mnogobrojne prijatelje i dela koja će mnogi pamtiti.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Podsetimo, telo Aleksandra Mijanovića pronađeno je u trenutku kada su spasioci odustali od potrage, tačnije, po povratku sa Rtnja viđeno je beživotno telo koje visi na litici.

- Poziv prema GSS-u je primljen od strane prijatelja nestalog planinara koji nije bio dostupan posle izvesnog vremena, nakon najavljenog odlaska na planinu. Spasioci GSS-a su pokrenuli akciju i posle 26 sati pretrage terena za nestalim A. M. spasioci su, nažolost, pronašli telo u beživotnom stanju. Dežurni policajci koji su pretraživali teren zajedno sa spasiocima su bili na licu mesta, a detalji i uzroci smrti unesrećenog nisu još poznati - navodi se u saopštenju Gorske službe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Srki

30.08.2019 16:26

Почивај у миру Цигане мој. Нек ти је лака земља,и навијај одозго за нашу Звезду а ми ћемо ти се одужити како доликује. Буди велик и горе као што си овде доле био.

Babic

30.08.2019 20:35

Почивај у миру друже, на небеске литургије ићи ћемо заједно.

Gradjevinar

01.09.2019 19:49

Mlad covek,deca ostadose bez oca,ali niko da kaze koliko je sirotinje ojadio,kome je sve ostao duzan,lakse je reci kome je platio.Mozes kako hoces al ne mozes dokle hoces!