Putnik sa zadnjeg sedišta ubio ženu! Detalji stravične nesreće kod Alibunara

Autor:

Hronika

31.08.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snežana Stojanović (36) iz Leštana i Perica Dupski (49) iz Izbišta su poginuli, dok su suprug nastradale Ivan Stojanović i rumunski državljanin Joan Armašu teško povređeni u petak u saobraćajnoj nesreći kod Alibunara, kada su automobilom sleteli sa puta i zakucali se u zid kuće! Nesreća se dogodila oko četiri sata ujutru, kada je Stojanović, najverovatnije od posledica umora, izgubio kontrolu nad pežoom.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Automobil u kome su poginuli

- Do udesa je došlo kada je vozač pri velikoj brzini na krivini izgubio kontrolu nad automobilom, sleteo sa glavnog puta i zakucao se direktno u zid obližnje kuće! Na licu mesta poginula je Stojanovićeva, koja se nalazila na suvozačevom mestu, dok je Dupski, koji je sedeo pozadi, od posledica povreda preminuo na putu ka bolnici. Suprug nastradale žene i rumunski državljanin u udesu su zadobili teške povrede i oni su zbrinuti u bolnici - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kako saznajemo, putnici pežoa su se u trenutku udesa vraćali iz kafane u obližnjem selu Vlajkovac, kada je Stojanović najverovatnije zaspao za volanom i izazvao nesreću.

- Udarac je bio toliko silovit da su vatrogasci morali da seku automobil kako bi uspeli da izvuku putnike iz smrskanog vozila! Pretpostavlja se da je Stojanovićeva smrtonosne povrede zadobila kada je Dupski, koji je sedeo iza nje i nije bio vezan, prilikom sudara svom silinom poleteo i nabio njeno sedište skroz napred! Bukvalno nije bilo šanse da žena preživi udes - kaže naš sagovornik i dodaje da će tokom istrage biti utvrđene sve okolnosti ove nesreće.

Očevidac: Ženi su mogli samo da konstatuju smrt. Ona je bila sabijena u kasetu

Očevidac ove nesreće koji je među prvima pritekao u pomoć putnicima kaže da je prizor na mestu nesreće bio jeziv.

- Čuo se strašan udarac i odmah sam izleteo napolje da vidim šta se dešava! Jedan mladić je ispao iz automobila koji se zakucao u zid i govorio da ga bole noge i pluća. Pretpostavljam da je to vozač. Video sam još jednog muškarca koji je bio u besvesnom stanju, njih troje je Hitna pomoć prevezla u bolnicu. Ženi su samo mogli da konstatuju smrt, ona je bila sabijena u kasetu! Nije joj bilo spasa - ispričao je očevidac.

"Ubice sa zadnjih sedišta"

RepublikaFoto: Tanjug
Damir Okanović

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, u više navrata apelovao je da putnici na zadnjim sedištima moraju da vezuju bezbednosni pojas upravo iz ovih razloga.

- Osobe koje sede pozadi bez pojasa zovu "ubice sa zadnjeg sedišta". Zamislite da se krećete brzinom od 50 kilometara na čas i odjedanput se zaustavite naglo jer ste udarili u neki kamion, a putnik sa zadnjeg sedišta, ako nije vezan, nastavlja da se kreće po inerciji istom brzinom i udara u osobu ispred sebe. Posledice su jasne - izjavio je nedavno Okanović.

Pre samo mesec dana na istom ovom mestu dogodio se još jedan stravičan udes. Tada je vozač BMW takođe izgubio kontrolu nad vozilom na krivini i zakucao se u zid ove kuće.

Poslednja fotografija

RepublikaFoto: facebook.com/Ivan Stojanovic
Perica, Ivan i Snežana dva sata pre udesa

Samo dva sata pre udesa Stojanović je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografije sa suprugom Snežanom i drugom Pericom u kafani.

- Ma i ženu sam naučio da pije džek denijels. Povratak sa manjeg puta. Kod druga u kafiću - napisao je Stojanović na zajedničkim fotografijama ispod kojih se od juče nalazi veliki broj poruka saučešća porodici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading