Detalji požara u Nehruovoj: Vlasnik stana premreo od straha kada je klima počela da se dimi

Autor: Blic, Republika

Hronika

30.08.2019

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u Neuhruovoj ulici na Novom Beogradu izbio požar. Koliko je situacija bila ozbiljna govori činjenica da je na teren upućeno pet kola vatrogasnih vizila sa 25 ljudi. Kako je utvrđeno, vatru je izazvala neispravna klima.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Foto: Ilustracija

- Telefonirao sam i primetio da nešto sa klimom nije u redu. Ubrzo je počela da gori. Zgrabio sam protivpožarni aparat, brzo je došao i komšija i uspeli smo da ugasimo vatru da se ne proširi na ceo stan.

Ovako priča vlasnik stana na 13. spratu zgrade u Nehruovoj ulici gde je danas oko 17 sati izbio požar.

Samo njegovom prisebnošću i brzom reakcijom, izbegnuta je tragedija. 

- Klima uređaj je bio uključen sve vreme. Dok sam razgovarao telefonom, primetio sam da ventilator stoji u mestu iako je podešen da "šeta". To mi je bilo čudno. Odjednom je buknula vatra i video sam da gori spoljna jedinica klime - priča on.

Shvatio je da mora brzo da reaguje jer je dim počeo da ulazi u stan.

- Istrčao sam na hodnik i zgrabio protivpožarni aparat. Krenuo sam da gasim, a onda mi je i komšija pritrčao u pomoć. Dok su vatrogasci stigli, požar je bio ugašen - dodaje on.

Tek kada je sve prošlo bez posledica, počeo je da vraća film i shvatio šta je sve moglo da se dogodi.

- Ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se desi. Mogao sam da spavam u tom trenutku. Ne bih imao šanse. Često mi se dešava da izađem iz kuće, odem u nabavku ili kod prijatelja, i ostavim uključenu klimu. Sada to više sigurno nikad neću raditi - kaže on.

RepublikaFoto: googlemaps/printscreen
Soliteri u Nehruovoj ulici

Kako priča čovek koji je danas umalo ostao bez stana, kada je bilo pitanje života i smrti, najvažnije je bilo imati opremu za gašenje požara. Ali, nje nema uvek.

- Postavili smo protivpožarne aparate i creva na svaka dva-tri sprata. Creva se nalaze u posebnim kutijama iz kojih redovno kradu, kako sumnjamo, ljudi koji imaju vikendice i tamo ih koriste da zalivaju cveće. Pokušali smo i da zavarimo tu kutuju u zidu u kojoj je crevo, ali opet nekako uspevali da otvore. Da sam danas imao to crevo, lakše bih ugasio požar, a svakako je inače mnogo lakše vatrogascima kada je sva protivpožarna oprema u hodniku zgrade - zaključuje on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading