Evo kolika robija čeka pijanog vozača koji je usmrtio svoju majku

Autor:

Hronika

04.09.2019

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Dimković (53), koji je u nedelju uveče izazvao saobraćajnu nesreću u Jakovu u kojoj je poginula njegova majka Natica (73), saslušan je juče u Višem tužilaštvu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
NESREĆA Kuća Dimkovića u Jakovu

- Na saslušanju se branio ćutanjem. Zatražena je mera pritvora iz više razloga, zbog uznemirenja javnosti, kao i opasnosti da ne utiče na svedoke. Za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja predviđena je kazna zatvora veća od 10 godina. Viši sud je uvažio zahtev i osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Koliko je Goran bio pijan kada je seo za volan, govori i činjenica da je na licu mesta izmereno 3,86 promila alkohola u krvi, a kada mu je tri sata kasnije na VMA izvađena krv, ustanovljeno je da još uvek ima 3,15 promila alkohola u krvi.

Goran Dimković se na saslušanju branio ćutanjem

- Otežavajuća okolnost je što se nesreća dogodila u naseljenom mestu, a osim majke osumnjičenog, povređene su još dve osobe. Vozilo nije bilo registrovano, a Dimkoviću ovo nije prvi put da izaziva saobraćajni udes, i to neregistrovanim vozilom - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Foto: facebook.com/printscreen
Goran Dimković

Do tragedije u Jakovu došlo je u nedelju oko 20 časova, kada je Goran Dimković mrtav pijan ušao u automobil i otišao po majku. Nesrećna žena nikada ranije nije htela da uđe u automobil ukoliko je njen sin bio pod uticajem alkohola, ali je tod dana pristala. Prilikom povratka kući Goranov automobil je prešao u suprotnu traku i direktno udario u vozilo koje je bilo u toj traci. Natica Dimković, koja nije bila vezana pojasom, poginula je na licu mesta, a u drugom automobilu su teže povređene još dve osobe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading