Stranci se žešće ispalili na Horgošu: U torbama nosili zlato od 15.000 evra, kazna veća od 22.000

Autor: Tanjug

Hronika

04.09.2019

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na prelazu Strezimirovci sprečili pokušaj krijumčarenja više od pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrednost preko 15 i po hiljada evra.

Foto: Uprava carina
Foto: Ilustracija

Prekršaj je otkriven juče kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Turske ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika, saopštila je Uprava carina. 

Dvojica starijih muškaraca sa turskim pasošima, 19-godišnji mladić turskog porekla sa francuskim pasošem i 49-godišnja žena sa putnim ispravama Portugalije rekli sa da nemaju ništa što bi prijavili carinskoj kontroli. 

Međutim, detaljnim pregledom automobila i prtljaga carinici su u dve torbe koje je putnica imala kod sebe pronašli više od 500 grama zlatnog nakita. 

Vrednost 46 lančića, narukvica, prstenja, minđuša i medaljona procenjena je na 15.580 evra, na osnovu fakture koju je jedan od prisutnih muškaraca pokazao carinicima, tek pošto je prekršaj otkriven. 

S obzirom da je reč o stranim državljanima, nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju neprijavljenog zlata, a putnica je kažnjena i novčanom kaznom u iznosu od 900.000 dinara, čime se ukupna vrednost ovog prekršaja uvećava na više od 22.000 evra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading