Ikonopisac Vladan (26) uhapšen u Beogradu, iako se sumnja da je ubio staricu u Nišu odao ga jedan detalj

Autor: telegraf.rs

Hronika

04.09.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan detalj ga je otkrio.

Foto: faceboook.com/Vladan Grahovac
Vladan Grahovac

Niška policija u saradnji sa Upravom kriminalističke policije iz Beograda uhapsila je Vladana G. (26) iz Raške zbog sumnje da je u noći između 31. avgusta i 1. septembra na svirep način na Bulevaru Zorana Đinđića usmrtio Nišlijku Jelicu Tartarovski (82).

Nesrećna baka pronađena je u lokvi krvi, a ustanovljeno je da je ubica izmasakrirao nožem i razbio joj glavu čekićem. Za sada nema jasnog motiva divljačkog napada na bespomoćnu ženu kojoj je naneo više od deset uboda nožem ali postoji sumnja da je Jelica slučajna žrtva manijakalnog ispada svog bivšeg komšije koji je i ranije ispoljavao patološko ponašanje.

Ono što ovaj zločin čini još bizarnijim je što se Vladan bavio ikonopisom i na svom FB profilu objavljivao slike svetaca koje je slikao.

Hapšenje izvršioca nezapamćenog zločina potvrdio je danas u Nišu ministar policije Nebojša Stefanović koji je kazao da su obezbeđeni svi dokazi koji nedvosmisleno ukazuju da je uhvaćen Jeličin ubica.

- Što se tiče policije i tužilaštva možemo da kažemo da je prva faza okončana i da je ovo teško krivično delo razrešeno - rekao je Stefanović.

Foto: youtube.com/ Novo jutro
Nebojša Stefanović

Načelnik niške Policijske uprave Slaviša Virijević kazao je da je delo okvalifikovano kao teško ubistvo jer je izvršeno na svirep način.

-  Imamo sve materijalne dokaze da je osumnjičeni izvršilac ovog krivičnog dela, radi se na utvrđivanju motiva ubistva i razloga njegovog boravka u
Nišu s obzirom da ne živi na području naše Policijske uprave - objasnio je Virijević.

Kako saznajemo, identifikovanje ubice omogućile su nadzorne kamere koje su Vladana snimile dok je napuštao zgradu žrtve, ali to nije bilo dovoljno za njegovo hapšenje već je usledila analiza materijalnih tragova pronađenih na mestu zločina.

- Analizom krvnih tragova pronađen je mešani DNK ubice i žrtve jer se Vladan posekao dok je ubadao baku. Taj detalj ga je i odao. To nije neuobičajeno, jer prilikom višestrukih uboda sečivom dolazi do klizanja ruke niz oštricu zbog krvi koja prska po nožu, naročito kada oružje nema graničnik. Na osnovu DNK analize bioloških tragova nesumnjivo je utvrdjeno da je on bio na mestu ubistva - objašnjavaju naši izvori.

Foto: faceboook.com/Vladan Grahovac

Stanara zgrade u kojoj je Jelica živela kažu da je Vladan do prošle godine boravio na toj adresi.

- Znam ga odlično, iznajmio je ovde stan sa bratom jer je studirao stomatologiju. Čudno se uvek ponašao, delovao je nestabilno, jednom je isekao vene. a koliko sam čuo to mu nije bilo prvi put da je pokušavao samoubistvo. Živeo je na petom spratu kao i Jelica, sigurno je da ga je poznavala, zato mu je i otvorila vrata. što ju je koštalo života - priča komšija ubijene žene.

Jeličin ubica je slobode lišen u Beogradu. Za teško ubistvo propisana je kazna zatvora od 40 godina. Međutim, ukoliko se ustanovi da je Vladan delo počinio u neuračunljivom stanju biće mu izrečena mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading