VEROVALI ILI NE! Apsurdna presuda u sporu Grka i Srpkinje: Sud tera ženu da bude na Vajberu?!

Autor:

Hronika

06.09.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Jelenu T., zaposlenu u Ministarstvu Vlade Republike Srbije, da mora svakodnevno da koristi internet i društvene mreže, mimo svoje volje, kako bi omogućila bivšem suprugu, grčkom biznismenu Aleksiosu Gkegkiosu, da komunicira sa njihovim zajedničkim detetom (6)!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

UGROŽENA PRIVATNOST

Da zlo bude gore, osuđena Beograđanka prinuđena je da svakog dana u 20 sati bude na društvenim mrežama, a ukoliko se ogluši na ovakvu meru, mora da plati kaznu od 40.000 dinara!

- Jelena T. najpre je osuđena da svakodnevno bude u isto vreme na društvenim mrežama kako bi njen bivši suprug, koji radi pri Evropskoj komisiji u Briselu, mogao da se preko video-poziva čuje sa detetom. Nesrećna žena je prinuđena da, po privremenoj meri koja je doneta do okončanja porodičnog spora koji se vodi između supruga i nje, instalira aplikacije na kojima je moguće imati video-pozive, poput Vajbera i Vocapa. Sem toga, ona je sprečena da ima normalne životne aktivnosti, poput odlaska u pozorište, bioskop ili godišnji odmor, jer tako postoji mogućnost da u određeno vreme ne bude na internetu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

40.000 dinara Jelena mora da plati kaznu ako se ogluši o ovaj zahtev

JAVLJA SE GO NA TELEFON

Kako grčkom biznismenu ni to nije bilo dovoljno, on je protiv Beograđanke podneo i krivičnu prijavu da mu uskraćuje pravo da viđa dete i ne poštuje privremenu meru koja je doneta.

Zakida na alimentaciji

Prema rečima našeg sagovornika, Grk Aleksios Gkegkios bivšoj supruzi za izdržavanje maloletnog deteta na mesečnom nivou daje 250 evra iako on od svog poslodavca u ovu namenu prima čak 500 evra.

- Drugi osnovni sud je potom doneo odluku da se Jelena T., ukoliko se ne javi u tačno određeno vreme, kazni novčano sa čak 40.000 dinara! Takođe, optužena će biti kažnjena, pa čak i ukoliko joj tehnički uslovi ne dozvoljavaju da se javi, poput nestanka interneta, lošeg signala ili nekog drugog razloga. Advokati Grka su takođe zatražili i da se žena kazni sa dve godine zatvora ukoliko se ogluši na meru - dodaje naš sagovornik.

Optužena će biti kažnjena čak i ukoliko joj tehnički uslovi ne dozvoljavaju da se javi, poput nestanka interneta ili lošeg signala

Inače, da je ovom biznismenu samo cilj da zapravo kazni suprugu, govori i to što zloupotrebljava svaki kontakt sa detetom.

- Neretko se dešava da se suprug Beograđanke javi go na telefon i na takav način ima komunikaciju sa detetom. Zanimljivo je i da biznismen gotovo i da ne može da komunicira sa detetom, s obzirom na to da ne zna engleski ni srpski, te je svaki vid njihove konverzacije zapravo nemoguć - dodaje naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
xaxa

06.09.2019 06:49

ne zna engleski i srpski - pa kako ga je mama upecala? - nek nauci dete jeziku oca majka koja je trebalo vise da razmislja pre nego sto se upustila u vezu -

mica cica

26.09.2019 16:34

hahahaha bas joj je tesko a zamisli otac hoce da vidi dete - uzas