Krili se među deterdžentima i teglama: 9 MIGRANATA pokušalo da se "provuče" na Horgošu!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

06.09.2019

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su tokom prepodneva sprečili devet migranata da ilegalno pređu granicu na Horgošu, koji su bili sakriveni u različitim tovarima, saopštila je Uprava carina.

RepublikaFoto: Uprava carina
Foto: Ilustracija

Zahvaljujući mobilnom skeneru već oko sedam časova u tovaru delova za kotlove uočeno je nekoliko ljudskih silueta. 

Carinici su odmah otvorili tovarni deo kamiona domaće firme koja je robu prevozila ka Belgiji i u njemu zatekli trojicu Avganistanaca koji su na taj način pokušali da stignu do EU.


Nakon skoro sat vremena kada su carinici i u kamionu prevozničke firme iz Novog Pazara primetili da konture viđene na skeneru ne odgovaraju prijavljenoj robi i bilo je očigledno da se pored deterdženta koji je upućen u Nemačku u istom tovaru nalaze i ljudi. 

Kada su otvorili prikolicu šlepera, carinici su u tovaru zatekli još trojicu Avganistanaca.

Službenici koji godinama rade kao operativci na mobilnim skenerima Uprave carina ubrzo su uočili i treći kamion u kome su se osim robe nalazili i ilegalni migranti.
RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Nekoliko minuta posle 11 časova na izlaznoj strani prelaza Horgoš našao se i kamion prevozničke firme iz Beograda koji je prevozio staklene tegle. 

Snimak sa skenera je pokazao ljudske siluete između paleta natovarenih staklenim teglama čije je krajnje odredište takođe trebalo da bude Nemačka.

U tovarnom delu otkrivena su još trojica Avganistanaca. 

Carinski službenici koji rade na najfrekventnijim prelazima ka EU se svakodnevno suočavaju sa brojnim pokušajima migranata da neopaženo pređu granicu skrivajući se u najrazličitijim tovarima robe, pa je tako od početka 2019. godine u toj nameri sprečeno gotovo 950 ljudi, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading