Presuda za ubistvo jednog od vođa "kruševačkog klana": Mići Četniku 20 godina robije!

Autor:

Hronika

09.09.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksinčanin Mića Urošević (40) zvani Mića Četnik osuđen je prvostepeno na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 20 godina zbog ubistva Dejana Steljića u Kosovskoj Mitrovici 27. decembra 2017. godine. Urošević je u sudnicu ušao na štakama jer ga je u januaru ove godine u prištinskom zatvoru pretukao Mario Milošević iz "kavačkog klana".

RepublikaFoto: Privatna arhiva
IZA REŠETAKA Mića Urošević

- Optuženi je kriv za tri krivična dela, ubistvo, nedozvoljeno posedovanje oružja i overavanje lažnog sadržaja jer je u momentu hapšenja imao lažna dokumenta na ime Darko Perović - rečeno je u obrazloženju presude.

VEĆ OSUĐEN

Otežavajuća okolnost po optuženog Uroševića je što je već osuđen na 20 godina zbog drugog ubistva, koje je 2014. godine počinio u Aleksincu. U obračunu kriminalnih grupa likvidirao je Aleksandra Jocića (29) i ranio Sašu Dudića (38).

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dejan Steljić - Deki Bosanac

On je u južnu srpsku pokrajinu i pobegao od srpskih organa gonjenja, ali je tamo hicem u stomak upucao Dejana Steljića (40) zvanog Deki Bosanac, jednog od vođa "kruševačkog klana".

- Mi smo sedeli i pili kada je Steljić počeo da me udara. Ja sam pobegao ka kući, ali me je on pratio i nastavljao da me udara. Došao sam do revolvera koji je bio skriven u kući, rvali smo se kada je oružje opalilo. Ja sam pobegao, a Steljić je otišao ka automobilu - izneo je u odbrani Urošević.

Urošević u sudnicu ušao na štakama jer ga je u januaru u prištinskom zatvoru pretukao Mario Milošević iz "kavačkog klana"

Kao razlog sukoba sa Steljićem Mića Četnik je naveo da su se posvađali, navodno, oko neke žene. Ipak, ako se uzme u obzir bogata kriminalna karijera i jednog i drugog, ovu priču treba uzeti sa rezervom.

RepublikaFoto: printskrin/b92
Zoran Jotić Jotka

"KRUŠEVAČKI KLAN"

Steljić je važio za jednog od vođa "kruševačkog klana", koji je preuzeo primat posle hapšenja Zorana Jotića Jotke. Prazninu koja je nastala hapšenjem Jotke popunio je Steljić, koji se dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima, kokainom i heroinom. Nije isključeno da je Steljić heroin nabavljao upravo preko veza na Kosovu i Metohiji.

Mića Četnik je brzo identifikovan i uhapšen, prvo je bio pritvoren u Kosovskoj Mitrovici, ali je zbog kršenja discipline prebačen u stroži zatvor u Prištini. Tu mu se put ukrstio sa Mariom Miloševićem iz "kavačkog klana".

20 godina Četnik dobio i za ubistva 2014. u Aleksincu, kada je likvidirao Aleksandra Jocića i ranio Sašu Dudića

- Njih dvojica su igrala šah u sobi za rekreaciju kada je u jednom trenutku Milošević, koji je inače karatista, napao Uroševića. Napad je bio tako brutalan da je Urošević jedva preživeo, a ostale su mu trajne posledice. Razlog napada nije poznat jer nijedan od njih nije želeo da progovori o tome - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading