Odloženo suđenje Darku Šariću: Jestrović sinoć završio u bolnici

Autor: novosti.rs

Hronika

09.09.2019

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je za četvrtak odložen početak iznošenja završnih reči u postupku koji se vodi protiv Darka Šarića i još 17 osoba zbog pranja para. Kako je saopšteno, nije se pojavio optuženi Nebojša Jestrović, čiji je branilac, advokat Dragan Lazarević saopštio veću da se njegov klijent nalazi u bolnici.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Darko Šarić

- Od prethodne noći oseća vrtoglavice, pao je, gubi ravnotežu i ne oseća se dobro - rekao je Lazarević. - u Kliničkom centru, gde je smešten rekli su da će ostati na posmatranju i onda će odlučiti da li će ostati u bolnici ili će ga pustiti kući. Sve to je vezano za njegovu osnovnu bolest.

Ranije je Jestrović izjavio da boluje od multipleskleroze.

Prema optužnici, Šarić je od 2008. do 2010. godine sa Željkom Vujanovićem i Goranom Dokovićem, koji je u bekstvu, organizovao kriminalnu grupu, čiji su pripadnici kokain iz Južne Amerike prodavali po zemljama Zapadne Evrope. Novac zarađen na taj način, kako se tvrdi, ulagan je u kupovinu i preuzimanje preduzeća u procesu privatizacije, poljoprivrednog zemljišta, kao i drugih nepokretnosti na teritoriji Srbije. Na taj način je "prljavi novac" prevođen u legalne tokove, čime je prikrivano njegovo nezakonito poreklo i stvarni vlasnik.

Navodi s eda je na taj način oprano najmanje 20 miliona evra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading