Detalji užasne tragedije u Kladovu: Radnik se ugušio u otrovnim fekalijama, spasio kolegu, pa pao u ambis

Autor: Kurir, Republika

Hronika

12.09.2019

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Pakalović (46) iz Kladova, radnik JP "Jedinstvo", poginuo je juče na radnom mestu u kladovskom selu Kladušnica, kada se tokom intervencije u crpnoj stanici ugušio od otrovnih fekalnih isparenja.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Kako se saznaje, nesrećni čovek je stradao dok je pokušavao da spase svog kolegu, koji je takođe zamalo izgubio život u crpnoj stanici dubokoj 17 metara.

Njih dvojica su juče ujutru došli na teren da otklone kvar zbog kojeg, između ostalog, danima već nema vode u čitavom Kladovu.

Zaštitna oprema

- Pakalović je sa još jednim kolegom došao u Kladušnicu zbog intervencije u crpnoj stanici. Obojica su imali neophodnu zaštitnu opremu, to jest gas-maske, jer se u crpnim stanicama nalaze fekalne cevi iz kojih isparavaju otrovni gasovi. Intervencija je otpočinjala uobičajeno, da bi se iznenada dogodio peh koji je nesrećnog Pakalovića koštao života - kazao je  dobro obavešten izvor.

On dodaje da je u crpnu stanicu najpre krenuo da silazi kolega stradalog radnika.

- Dok je bio na stepenicama, kaiš gas-maske mu se iznenada otkačio i ona mu je spala s lica. Nekoliko sekundi je bilo potrebno da počne da gubi svest. Videvši šta se desilo, Pakalović mu je odmah priskočio u pomoć, ali se okliznuo i pao na dno. Preminuo je od posledica gušenja, a lekari su po dolasku mogli samo da konstatuju smrt - kaže sagovornik.

Pakalovićev kolega je u teškom stanju prebačen u kladovsku bolnicu.

Kako se nezvanično saznaje, njegovo stanje se kasnije tokom jučerašnjeg dana stabilizovalo, ali je i dalje pod neprekidnim nadzorom lekara.

Vest o stravičnoj pogibiji uznemirila je meštane Kladova, koji o stradalom Pakaloviću imaju samo reči hvale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading