Velika akcija u Kraljevu: Uhapšeno sedmoro zbog izdavanja lažnih uverenja o položenom vozačkom ispitu

Autor: Republika

Hronika

12.09.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, a u saradnji sa Prosvetnom inspekcijom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Poreskom inspekcijom, uhapsili su više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile koruptivna krivična dela u vezi sa uverenjima o položenom vozačkom ispitu za upravljanje vozilima B i C kategorije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita uhapšeni su I.D. (53), A.D. (25) i A.S. (39), odgovorna lica dve privatne srednje škole Saobraćajne škole Trstenik i Srednje škole Tutin.

Postoje osnovi sumnje da su oni tokom 2018. i 2019. godine, većem broju građana, uz novčanu nadoknadu izdali lažna uverenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka pomenutih srednjih škola.

Zbog postojanja osnova sumnje da su im pomagali u izvršenju krivičnog dela uhapšeni su i M.A. (51), G.M. (41), G.S. (36) i D.N. (53), tako što su neposredno komunicirali sa kandidatima, uzimali novac i omogućavali ispunjenje uslova da odgovorna lica izdaju uverenja sa neistinitim sadržajem.

Takođe, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, protiv troje zaposlenih u Saobraćajnoj školi Trstenik koji se sumnjiče da su stvorili uslove da se izdaju uverenja, podnete su krivične prijave.

Krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo davanje mita, podneta je i protiv 54 kandidata, za koje se sumnja da su platili odgovornim licima i osnivačima škola kako bi dobili ova uverenja.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg suda u Kraljevu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading