Ključni dokaz protiv Zorana Marjanovića na "tankom ledu", tim stručnjaka spreman da ga obori

Autor: Pink, Republika

Hronika

13.09.2019

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od ključnih dokaza tužilaštva protiv Zorana Marjanovića, tragovi krvi njegove supruge Jelene Marjanović u "mercedesu" kojim su se dovezli na nasip pre nego što je ubijena, mogao bi da bude poljuljan pošto njegovi branioci tvrde da su mrlje krvi ostale kad se pokojna pevačica rasekla dok je menjala gumu.

RepublikaFoto: Public/Promo
Jelena Marjanović

- Jelena je menjala gumu na automobilu, tom prilikom se povredila, i za to postoje slike i dokazi - kaže Stefan Jokić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića.

Zoran Marjanović, podsetimo, u utorak se prvi put pojavio pred sudom koji vodi postupak protiv njega zbog sumnje da je 2. aprila 2016. u kanalu pored nasipa u Crvenki ubio suprugu Jelenu. Tužilaštvo tvrdi da je Zoran iskoristio Jelenino poverenje, namamio je da siđe sa nasipa kojim je ona rekreativno trčala, dok je njihova ćerka, tada petogodišnja Jana, ostala na delu nasipa s kog su oni sišli. Kako se navodi u optužnici, koju je Zoran Marjanović rekao da je razumeo, ali da su njeni navodi "gnusna laž", najpre joj je zadao povrede u teme i ruku, a kada je pokušala da mu pobegne, on joj je nepoznatim predmetom zadao udarce u glavu.   

BURMA - Muški DNK na Jeleninim noktima

Sudski veštaci sa Biološkog fakulteta u Beogradu, koji su veštačili tragove na Jeleninom telu, u svom nalazu naveli su da je DNK materijal nepoznate muške osobe pronađen na Jeleninim noktima. - Ako se uzmu u obzir tvrdnje Zorana i odbrane da Jelena burmu nikada nije skidala, veoma je važno za sudski postupak činjenica da, kada je njeno telo pronađeno u kanalu, ona nije imala venčani prsten, a da trag na ruci ne pripada nijednom od muških članova porodice Marjanović - objašnjava sagovornik.

Tragovi

U optužnici se ne precizira šta se dešavalo posle toga i kako je ubica pobegao sa mesta zločina, ali su među dokazima koji terete Zorana tragovi krvi pronađeni na sedištu, patosnici i u gepeku automobila.

Veštaci su naveli da trag krvi na naslonu "mercedesa" predstavlja jači trag krvi, ali ni za jedan od tri traga nisu naveli od kada potiče. Kako je Kurir ranije pisao, fotografije posekotine koju je Jelena navodno zadobila kada je menjala gumu koja je pukla na "mercedesu" sačuvane su u njenom mobilnom telefonu, a nastale su nešto pre njenog ubistva. - Fotografije su predložene kao dokaz, a o tome da li će biti prihvaćene, odlučiće sud. Odbrana tvrdi da je ona vadila rezervnu gumu iz gepeka, menjala je i tada se povredila, a da je krv koja je tada istekla iz rane zapravo krv pronađena u "mercedesu" - otkriva Dumnić.  

Jačanje odbrane

Inače, osim četvorice branilaca, koji spadaju u najbolje advokate srpskog pravosuđa, Zoran Marjanović će tokom suđenja čiji je početak zakazan za 5. novembar, kako mediji saznaju, imati i tim stručnih saradnika.

Saslušanje svedoka - Jana neće dolaziti u sud

Odbrana i tužilaštvo saglasili su se u jednom predlogu, a to je da Zoranova i Jelenina ćerkica Jana ne bude ponovo pozivana za svedoka jer bi time dete bilo izloženo dodatnom stresu. Podsetimo, devojčica, koja je bila sa majkom i ocem na nasipu neposredno pre ubistva pevačice, na saslušanju je izjavila da se ni na trenutak nije odvajala od oca.

- Reč je o stručnjacima iz različitih oblasti, koji će tokom suđenja pokušati da pobiju nalaze veštaka koji su radili analizu baznih stanica, veštačenje DNK tragova, a za koje tužilaštvo tvrdi da su dokaz da je Zoran ubio suprugu. S druge strane, odbrana tvrdi da ti nalazi ne dokazuju da je on ubio suprugu, ali će dodatno angažovanim stručnjacima iz tih oblasti pokušati da osnaže svoje tvrdnje - naveo je Dumnić da će najverovatnije velika bitka između tužilaštva i odbrane pred sudom da se vodi o tome da li je Zoran Marjanović, kako se navodi u optužnici, namerno isključio telefon u vreme Jeleninog ubistva, a potom ga uključio posle smrti supruge.

Oglasili se Jelenini sestra i deda - Ne tražimo status oštećenih

Sestra i deda ubijene pevačice Teodora i Milorad Krsmanović oglasili su se juče saopštenjem preko svog advokata Predraga Savića i naveli da od Višeg suda u Beogradu neće tražiti status oštećenih.

Na ovaj korak su se, kako se navodi, odlučili "usled javno objavljenih zlonamernih i neistinitih tvrdnji da Teodoru Krsmanović interesuje imovina koja je ostala iza pokojne Jelene".

- Takvoj odluci kumovalo je i ponašanje odbrane Zorana Marjanovića, koja je sistematski vređala i omalovažavala Nenada Šipku, direktora CFI d.o.o. iz Novog Sada, koga je Teodora Krsmanović angažovala da izvrši rekonstrukciju ubistva njihove Jelene, zbog čega je on i podneo privatnu krivičnu tužbu protiv advokata Delibašića. Podsećamo i da je sam okrivljeni Zoran Marjanović, u javnim nastupima početkom jula, iznosio pretnje i kletve, tvrdeći da su "dželati nekada nosili mačeve, a danas olovke" - navodi se u ovom saopštenju.

Oni su podsetili da smatraju da je Teodora mogla imati status oštećene jer ju je "Jelena delimično izdržavala", a da je njihov deka suviše star čovek, koji je preživeo niz tragedija, da bi se sada povlačio po sudovima.

Otisak i blato   

Advokat Nikola Dumnić najavio je već i da će odbrana tražiti da se otisak stopala pronađen sa druge strane kanala uporedi sa obućom koju je policija oduzela iz kuće Marjanovića u Borči kako bi se sa sigurnošću odbacilo da je bilo ko od njih izvršilac zločina. On je osporio još jedan od ključnih dokaza tužilaštva, blato na Zoranovim pantalonama, za koje tužilaštvo tvrdi da je istog sastava kao ono u kom je pronađeno Jelenino telo.

- Nesporno je da je Zoran bio u blizni kanala i u blizini mesta gde se nalazilo telo dok je tražio svoju suprugu. Utvrđeno je da je osoba koja je Jelenu lišila života prošla kroz kanal, što znači da bi taj trebalo da bude sav u blatu, a ne da ima kapljice - objasnio je Dumnić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading