Marjan V. na saslušanju: Nisam ubio Jugoslava

Autor: novosti.rs

Hronika

13.09.2019

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nisam kriv, nisam ubio Jugoslava Cvetanovića, ali zbog torture koju sam doživeo u policiji u Novom Sadu neću iznositi odbranu, braniću se ćutanjem."

RepublikaFoto: Promo foto
Jugoslav Cvetanović

Ovo je u petak u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu izjavio Marjan V. (34), kome se na teret stavlja da je krajem septembra 2017. godine u centru Vranja usmrtio mlađeg brata Saše Cvetanovića koji je nepravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Inače, policija je Marjana označila kao osobu blisku "škaljarskom klanu".

On je uhapšen pre tri meseca u Novom Sadu, zbog sumnje da je koristio falsifikovane isprave. Međutim, samo nekoliko dana kasnije, policija je saopštila da se istraga protiv njega proširuje, jer postoje indicije da je ubio Cvetanovića, ali i da je izvršilac još tri ubistva. Osumnjičen je da je u novembru 2018. godine u Podgorici likvidirao Veselina Kalezića, a krajem aprila ove godine Mila Ilića, kao i da je u Amsterdamu u martu prošle godine ubio Gorana Tasića Gokčeta.

U vezi sa ubistvom Ilića, početkom ove nedelje je, po odobrenju Specijalnog suda, u Beograd iz Podgorice došao veštak antropolog. On je, prema nezvaničnim saznanjima, fotografisao Marjana, kako bi mogao da uporedi njegov lik i građu sa muškarcem kojeg je snimila jedna od kamera postavljena nedaleko od mesta gde se dogodilo ovo ubistvo. Na snimku se vidi muška osoba sa kačketom na glavi, za koju se sumnja da je neposredni izvršilac.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Ilić je ubijen oko 16 sati u Ulici oktobarske revolucije, u blizini Autobuske stanice. Napadnut je kada je izašao iz kladionice i to u momentu dok je prilazio svom vozilu. Napadač je, kako je saopšteno, u njega pucao iz neposredne blizine. Iako ranjen, Ilić je počeo da beži, ali je ubica, prema priči očevidaca, trčao za njim i kada ga je stigao ispalio još nekoliko hitaca.

Iz Crne Gore je u Specijalni sud stigao i zahtev da se od Marjana V. uzme bris, kako bi mogla da se uradi DNK analiza. Tačnije, da se uzeti uzorak uporedi sa biološkim tragovima pronađenim na mestu zločina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading