Atentat na Marka Ljubišu Kana, isplivali novi detalji iz istrage: Čak 6 osoba učestvovalo u pokušaju likvidacije Budvanina

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

14.09.2019

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražitelji su na osnovu prikupljenih dokaza utvrdili da je maskirani muškarac koji 27. avgusta ranio Goran Slovinića i Dragana Markovića na terasi lokala "Korkovado" imao pet pomagača.

Foto: Ilustracija

Istragom je utvrđeno da je meta ove organizovane kriminalne grupe, na čijoj identifikaciji se radi, bio Budvanin Marko Ljubiša Kan, koji je te noći sedeo sa Slovinićem i Markovićem. Ono što je najznačajnije u ovoj istrazi je da su sigurnosne kamere zabeležile svih šest osoba, za koje se sumnja da su učestvovale u pokušaju likvidacije.

Utvrđeno je da se radi o organizovnoj kriminalnoj grupi, ali se za sada ne znaju njihova imena, niti ko je nalogodavac Ljubišine likvidacije.

 

 

Istražitelji su saslušali više osoba u istrazi ranjavanja Slovinića i Markovića na koje je pucano oko dva sata poslije ponoći, dok su sedeli sa Budvaninom Markom Ljubišom Kanom na terasi lokala "Korkovado".

Sigurnosne kamere zabeležile su napadača i snimci su više puta pregledani.

Istraga je pokazala da je meta bio Ljubiša, koji je ugledavši naoružanog i maskiranog napadača na vreme pobegao i tako uspeo da izbegne hice iz "škorpiona", a nakon toga pobegli su i Slovinić i Marković.

Rafalna paljba

Kako su crnogorski mediji ranije preneli, pronađen je vodeni skuter kojim su se pre zločina dovezli a zatim i pobegli napadači. Pucač je navodno ostavio i tragove krvi, jer se skuter nasukao na jednu stenu, prilikom čega se povredio.

Podsećanja radi, u budvanskom Starom gradu zasad nepoznati napadač prišao je lokalu u kom je sedela trojka, noseći kapuljaču, silikonsku masku i "škorpion" u kesi. Najpre je više puta neuspešno pokušao da izvadi oružje iz kese, a kada je uspeo osuo je rafalnu paljbu ispalivši 30 metaka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading