Kuvar vođa narko-bande! Aćimović uhapšen tokom racije

Autor:

Hronika

23.09.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija na Malti uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su trgovale narkoticima. Među njima je i Marko Aćimović (40), kuvar iz Srbije koji se tereti da je bio vođa grupe dilera! Trojka je uhapšena tokom racije policije koja se odigrala u prošli četvrtak. Sve je počelo kada su inspektori na ulici postavili zasedu taksiju kojim je upravljao Džozef Borg (47), dok se Džejson Mikalef (24) u vozilu nalazio kao putnik.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Taksista se zaustavio ispred jedne zgrade, a Mikalef, koji je sedeo na mestu suvozača, izašao je iz vozila i ušao u ulaz. Ubrzo se pojavio sa koferom u ruci. Čim je ušao u taksi i stavio kofer ispred nogu, policajci su iskočili i obojici naredili da podignu ruke uvis i izađu. Kada su otvorili kofer, policajci nisu bili iznenađeni. Unutra se nalazilo čak sedam kilograma kanabisa - ispričao je izvor iz policije za lokalne medije.

Akcija tu nije bila gotova. Policija je potom upala u zgradu i uhapsila Marka Aćimovića, koji se sumnjiči da im je predao kofer sa narkoticima i u čijem stanu je pronađeno još droge. - U koferu su bile dve kese s drogom, a još jedna je nađena u stanu Aćimovića - prenose mediji.

7 kilograma kanabisa zaplenila policija

Sva trojica su privedena u stanicu i određeno im je zadržavanje. U subotu su izvedeni pred sudiju gde su svi do jednog negirali krivicu. Ipak, sudija im je odredio pritvor i naredio da se svoj trojici zamrzne imovina, kako pokretna tako i nepokretna, do okončanja postupka.

U akciji uhapšen i taksista koji je radio za Aćimovića i još jedan njihov saradnik

- Kod Aćimovića i taksiste pronađena je i mala količina kokaina, pa će prijava protiv njih biti dopunjena i za nelegalno posedovanje ove droge. Maltežani su dodatno optuženi i za kršenje uslovne, dok će Srbin odgovarati i za pokušaj uništavanja dokaza - prenose mediji.

Kući ostavio malo dete i trudnu ženu

Dvojica Maltežana nisu ni podneli zahtev za kauciju, ali jeste Marko Aćimović, koji je u molbi naveo da ima maloletno dete i trudnu suprugu. Međutim, sud je odbio njegov zahtev zbog teških optužbi za koje se tereti i rizika da bi sa slobode mogao da utiče na istragu.

Drogu bacio u WC-šolju

Inspektori su, kako prenosi lokalna štampa, dva kilograma kanabisa morali da izvlače iz kanalizacije.

- Kada je shvatio da mu je policija pred vratima, Srbin je pokušao da se reši droge i bacio ju je u WC-šolju - objašnjava izvor iz policije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading