Vujačićev advokat: Obaviće veštačenje da vide da li je moj klijent na snimku ubistva

Autor: novosti.rs

Hronika

26.09.2019

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podgoričan Marjan Vujačić (34), osumnjičen je da je povezan sa likvidacijom Mila Ilića (28) krajem aprila ove godine u Podgorici, a sumnje policije, kako se saznaje, potvrdilo je DNK veštačenje.

RepublikaFoto: facebook.com/Milo Ilic
Milo Ilić

Ono je obavljeno na zahtev crnogorskog specijalnog tužilaštva, a odobrio ga je beogradski Viši sud.

Vujačić se u srpskom zatvoru nalazi od juna ove godine. Njegov branilac Borivoje Borović, nedavno je saopštio da je iz Crne Gore 13. septembra stigao zahtev da se izuzme bris od njegovog klijenta, a u cilju antropološkog veštačenja obavljeno je i fotografisanje njegovog klijenta.

- Pre nekoliko dana došao je veštak Nemanja Radojević iz Crne Gore, koji ga je fotografisao iz svih pozicija i koji će na osnovu video-zapisa koji postoji u Crnoj Gori pokušati da obavi antropološko veštačenje, odnosno da li osoba sa snimka odgovara njemu - kazao je Borović.

Ono što je javnosti poznato je da crnogorski istražitelji poseduju video-snimak osobe za koju se veruje da je ubila Ilića. Borović ističe da i pored ovih radnji njegov klijent do sada nije saslušan na okolnosti ubistva počinjenih u Crnoj Gori.

Marjan Vujačić je uhapšen u Novom Sadu sredinom juna zbog falsifikovanja isprava. Međutim, nekoliko dana kasnije, srpska policija je saopštila da je osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, ali i za još tri, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji. Prema operativnim saznanjima, sumnja se da je povezan sa likvidacijama Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića, krajem aprila ove godine u Podgorici. Takođe, postoje indicije da je u Amsterdamu, kako se sumnja, likvidirao Gorana Tasića Gokčeta.

RepublikaFoto: facebook.com/Marjan Vujacic
Marjan Vujačić

Tokom dosadašnje istrage u Srbiji, kako se nezvanično saznaje, veštačeni su sadržaji njegovog mobilnog telefona i laptopa.

Ubijeni Kalezić i Ilić, operativno su važili za osobe bliske "kavačkom klanu", a prema nezvaničnim saznanjima, Tužilaštvo već ima dovoljno dokaza da osnovano sumnja da je Vujačić egzekutor. Sumnju je prva izrazila srpska policija, koja je nakon njegovog hapšenja u Novom Sadu saopštila da se Vujačić osim za ubistva Cvetanovića sumnjiči za još tri zločina.

SVE DEMANTOVAO

Saopštenja MUP demantovao je putem pisma sam Vujačić, tvrdeći da mu je sve namešteno. Tvrdi da su ga inspektori prilikom ispitivanja pretukli i prisiljavali da prizna krivična dela, koja nije počinio. Pozivajući nadležne da ga podvrgnu poligrafskom ispitivanju, on je u pismu dodao da nije "nikakav mafijaš, kriminalac, član neke kriminalne grupe, a kamoli ubica već da se tereti samo za falsifikovanje dokumenata".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading