Suđenje za pucnjavu u niškom kafiću: Izrešetao policajca pred brojnim svedocima, a sada tvrdi da "NE ZNA odakle mu kalašnjikov u rukama"

Autor: blic.rs

Hronika

26.09.2019

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jedino čega se sećam je to da sam držao neku pušku u ruci i da su mi meci prolazili pored glave. Sećam se da me neko povukao za pušku i sledeće čega se sećam je da sam se probudio u bolnici."

Foto: Ilustracija

Ovim rečima počeo je pred Višim sudom u Nišu svoju odbranu Ivan Pavlović (33) iz Niša koji je optužen da je 17. juna 2018. godine oko 2.45 časova pucajući iz "kalašnjikova" ispred kafića "Manila" u Nišu pokušao da ubije trojicu policajaca i jednog radnika privatnog obezbeđenja.

On se u istrazi branio ćutanjem a sada je pred sudom naveo da se drugih detalja ne seća i da ih je saznao iz predmeta, uključujući i ime kafića i imena dvojice Nišlija sa kojima je bio te večeri.

Policjace koji su ranjeni, tvrdi da ne poznaje od ranije, da opojna sredstva nikada nije koristio, a, kako tvrdi, ne seća se ni da li je pio alkohol te večeri, niti zna odakle mu puška u rukama?!

- Nisam imao vatreno oružje u rukama, puška ne znam odakle mi, ne znam da li mi je neko dao. Bio sam u komi sedam dana. Kada sam se probudio nisam se sećao ničega - rekao je Pavlović koji neposredno pre kritičnog događaja izašao iz zatvora gde je proveo tri godine i četiri meseca.

Prema optužnici kojom mu se na teret stavlja teško delo ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim nošenjem i prometom oružja, Pavlović je te noći oko 2.25 časova u "Manili" sa Martinom Zonjićm i Aleksom Živićem polupao frižider sa pićem u šanku, revoltirani što je nestalo pivo koje su pili.

Nakon kraćeg i mirnog razgovora sa obezbeđenjem napustili su kafić ali su se posle 20 minuta vratili kolima. Pavlović je iz vozila izašao držeći u rukama automatsku pušku “crvena zastava M-70”, a Zonjić i Živić noževe.

Gosti koji su se nalazili ispred kafića panično su utrčali u lokal i zatvorili vrata, a Živić je zadao šest uboda nožem radniku obezbeđenja nanevši mu laku telesnu povredu. Pavlović je optužen da je bez ikakvog povoda ispalio više rafalnih hitaca iz automatske puške u pravcu radnika obezbeđenja nanevši mu četiri prostrelne rane na nogama koje su okarakterisane kao teška telesna povreda.

- Nakon toga su pristigli policajci koji su bili na dužnosti koji su se obratili Pavloviću rečima “Stoj policija, baci oružje”, na koje komande on nije reagovao već je ispalio više metaka iz automatske puške u pravcu policajca Miloša Miloševića koji je pokušao da ga razoruža tako što mu je šakom desne ruke uhvatio cev puške dok je okrivljeni sve vreme držao prst na obaraču. U jednom trenutku počeo je da ispaljuje hice rafalnom paljbom, nakon čega su počeli da se rvu. Pavlović je počeo da diže cev puške nagore, sve vreme rafalno pucajući iz nje dok je policajac pokušavao da je supsti nadole i tom prilikom su ga meci pogađali u noge pa je pao - navodi se u optužnici.

Milošević je zadobio povrede opasne po život - tri prostrelne rane potkolenica sa otvorenim prelomom kostiju i više ustrelnih rana nogu, a od rikošeta su još dvojica policajaca zadobili lakše povrede – jedan na vratu, a drugi na trbuhu i butini.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pošto se Pavloviću zaglavio metak u cevi "kalašnjikova" policajci ispalili više hitaca i naneli mu ustrelnu ranu desne natkolenice praćenu otvorenim prelomom desne butne kosti i prelom čašićne kosti levog kolena, nakon čega je savladan.

Postupci protiv Zonjića i Živića su izdvojeni. Obojica su osuđena zbog nasilničkog ponašanja I nedozvoljenog nošenja oružja – Živić na dve godine i 10 meseci zatvora kao i novčanu kaznu od 120.000 dinara, a Zonjić na dve godine zatvora i 150.000 dinara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading