Marko i Pavle su krvnički ubili majke: Oba monstruozna zločina kriju jednu zajedničku okolnost

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

03.10.2019

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za manje od 12 sata Srbiju su potresle dve tragedije, sinovi su ponovo nasrnuli na majke i usmrtili ih, jedan nožem, drugi pesnicama.

RepublikaFoto: facebook.com/Marko Puzic
Mmarko P. je na smrt pretukao majku Desanku (63), a pesnicama je teške povrede naneo i 86-godišnjoj baki Verici

Dvadesetogodišnji Pavle T. je dva sata posle ponoći, u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Kaluđerica, zaklao majku Tatjanu, dok su u kući bili i otac Darko i mlađi brat.

Samo nekoliko sati kasnije, u mačvanskoj varoši Bogatiću, Marko P. (26) je na smrt pretukao majku Desanku (63), a pesnicama je teške povrede naneo i 86-godišnjoj baki Verici.

Ovim tragedijama je zajedničko i to što im nije prethodio nikakav istorijat porodičnog nasilja, bar ništa nije prijavljivano policiji, a za sada se ne može odbaciti mogućnost da su i Pavle T. i Marko P. u momentu kada su nasrnuli na majke bili nervno rastrojeni.

- U trenutku privođenja, osumnjičeni Pavle P. bio dezorijentisan, i nepovezano pričao o zločinu i motivima. Upravo zbog takvog njegovog stanja tek će se utvrditi šta je prethodilo zločinu. Da li je postojao neki konkretan sukob između njih ili je posredi nešto sasvim drugo, možda je mladić imao nekih psihičkih problema - navodi naš izvor i dodaje da je nađen nož kojim je, kako se pretpostavlja, Pavle T. majku zaklao.

RepublikaFoto: facebok.com/Pavle Tomic
U trenutku privođenja, osumnjičeni Pavle P. bio dezorijentisan, i nepovezano pričao o zločinu i motivima

Po nalogu Tužilaštva osumnjičenom mladiću određeno je zadržavanje do 48 sati, a juče pre podne su izjave policije dali i njegov otac Darko i mlađi brat. Očekuje se da oni tek svojim iskazima rasvetle šta se dešavalo u njihovoj porodici pre tragedije.

Nekoliko sati kasnije Marko P. je u porodičnoj kući u Bogatiću tukao svoju babu, a golim rukama sa više udaraca je usmrtio majku. Brutalnom prebijanju prehodila je jurnjava po dvorištu, a Marko je prilikom hapšenja bio u nervnom rastrojstvu. Kako se saznaje, u policijskoj evidenciji nije bilo prijava, a Marko nije imao sukoba sa zakonom. Postoji sumnja da je reč o psihički oboleloj osobi.

Nakon ubistva Marko P. (26) iz Bogatića obratio se jednoj komšinici, ali je nije povredio.

- Pogled mu je bio izbezumljen. Pena mu je išla na usta. Rekao mi je: "Ja sam Isus, hoćeš da pođeš sa mnom..." - prepričava uplašena žena. 

Prema njenim rečima, odmah je ušla u kuću i zaključala se zajedno sa snahom koja je u poodmakloj trudnoći.

- Samo sam razmišljala da ne krene na nas. Još se sećam njegovog pogleda i reči. Velika tragedija je zadesila ovu poštenu porodicu - dodaje komšinica. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading