Osuđen u Monaku zbog pljačke zlatare: "Pink Panteru" iz Srbije osam godina robije

Autor:

Hronika

06.10.2019

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Ćalović (44) osuđen je na osam godina zatvora zbog pljačke zlatare "Graf" u Kneževini Monako, koja se dogodila u decembru 2016. godine.

Foto: Ilustracija

- Ćalović je ušao u juvelirnicu perfektno obučen, ali je onda izvadio pištolj bereta i primorao zaposlene da mu daju nakit. Pobegao je sa plenom, čija je vrednost procenjena na oko 4,5 miliona evra. Ipak, nije daleko stigao. Zaustavio je taksi, u kome je i uhapšen, a zahvaljujući snimcima sa lica mesta, identifikovan je kao pljačkaš - rekao je tužilac.

Optuženi je krađu priznao već prvog dana suđenja. Dok je tužilac Sirjel Kol tražio deset godina zatvora, krivični sud u Monaku je na kraju osudio Srbina na osam godina zatvora.

4,5 miliona evra vredan plen iz zlatare "Graf"

 

 

- Dužina boravka u zatvoru možda se tu neće zaustaviti jer, posle izdržane zatvorske kazne u Monaku, optuženi će biti izručen Beču u Austriji radi presude u drugom slučaju. Naime, on je u julu 2016. izvršio pljačku austrijske juvelirnice vredne milion evra, a preti mu doživotna robija - navodi izvor upoznat sa ovim slučajem.

Nedavno je crnogorski državljanin Milosav Vesković, za kojeg se pretpostavlja da je član kriminalne grupe "Pink Panter", sklopio sporazum s tužilaštvom BiH, kojim je priznao krivicu za pljačke počinjene na teritoriji te zemlje. Vesković ima i državljanstvo Srbije, a priznao je učešće u pljački transporta novca Pavlović banke iz Bijeljine, kao i u pokušaju pljačke novca čiji je vlasnik banjalučka Nova banka 2005. godine.

 

Pokrali šeikove dijamante

Sud u Veneciji raspisao je poternicu za Podgoričaninom Goranom Perovićem (55), članom kriminalne grupe "Pink Panter", koja je ukrala dijamante i nakit vredan oko sedam miliona evra, vlasništvo katarskog šeika Hamada bin Abdulaha el Tanija. Perović se trenutno nalazi u Srbiji i van domašaja je italijanskih vlasti. Krađa je obavljena tokom izložbe nakita i drugih vrednih predmeta indijskih artefakata iz privatne kolekcije katarskog šeika Hamada bin Abdulaha el Tanija.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading