Evo ko je bio Dragan Amidžić Amidža: Izrešetani tajkun se mnogima zamerio

Autor:

Hronika

08.10.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosadski biznismen Dragan Amidžić Amidža (55), koji je izrešetan u klasičnoj sačekuši na parkingu restorana u Sremskoj Kamenici u nedelju uveče, bio je sklon narušavanju javnog reda. Bahati tajkun u žižu javnosti je dospeo vožnjom oklopnog vozila po stazi Mišeluk i preletima "galebom" iznad Novog Sada, zbog čega je i došao u sukob sa političarima.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio Televizija Vojvodine
Ovde je ubijen Amidžić

Prema nepotvrđenim informacijama, on je pre ubistva bio u jednom lokalu sa prijateljima, a kada je izlazio, napolju ga je sačekao za sada nepoznati muškarac i pucao u njega iz pištolja. Ubijen je nekoliko stotina metara od svog doma, u blizini svog blindiranog automobila BMW.

- Muškarac obučen u tamno koji je izašao iz obližnjeg šumarka pucao je i potom pobegao. Očigledno je da je žrtva je praćena i sačekana kada je krenula ka automobilu. U trenutku napada bio je sam, što govori da nije očekivao napad i da se nije preterano čuvao. Iako je policija blokirala sve ulice, napadač je uspeo da pobegne i za njim se intenzivno traga. Policija proverava pre svega poslovne kontakte pokojnog Amidžića jer nije isključeno da motiv napada leži u neraščišćenim imovinsko-pravnim odnosima - kaže izvor iz policije.

UŽIVAO U LUKSUZU

Amidžić je čovek koji je svojim ponašanjem punio novinske stupce i često je bio u žiži javnosti. Družio se sa starom gardom novosadskih kriminalaca, ali u vezu sa njima nije ga doveo kriminal, već ljubav prema skupocenim automobilima i luksuzu. Do bogatstva je došao devedesetih godina trgovinom naftom. Imao je nekoliko benzinskih pumpi u Novom Sadu, kupio je hotel "Sajam", a bio je i vlasnik nekoliko restorana.

Nekažnjen

Dragan Amidžić je svojevremeno učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Staroj Pazovi, u kojoj je stradala jedna osoba. Ipak, vrlo brzo je izašao iz policije i nikada nije pokrenut postupak protiv njega.

- Bio je ljubitelj brze vožnje i dobrih automobila. U jednom trenutku je imao tri ferarija i lamborgini, to je bila i stvar prestiža. To mu nije bilo dovoljno, pa je kupio i vojni avion "galeb g2", koji je vozio, ponekad i iznad Novog Sada. Svojevremeno je hteo da učestvuje u aero-mitingu u Sinju u Hrvatskoj, ali mu je zabranjeno zbog oznaka na letelici, među kojima je bila i zvezda petokraka, simbol JNA, koji je iritirao organizatore - navodi izvor Srpskog telegrafa.

VOZIO TEGLJAČA

Jedan od poslednjih incidenata koje je izazvao bila je vožnja vojnog guseničara po ulicama Sremske Kamenice i po stazi Mišeluk.

- On je tada vozio vojni tegljač, guseničar, a osim što je oštetio asfalt, polomio je i bankinu. Zašto je to uradio, nije poznato, ali se sve završilo prekršajnom prijavom protiv Amidžića jer guseničar nije bio registrovan - kaže naš sagovornik.

Ovo je četvrta klasična sačekuša za nekoliko meseci u Novom Sadu

Amidžić je izazvao buru u javnosti i posle sukoba sa Igorom Pavličićem, tadašnjim gradonačelnikom Novog Sada, sa kojim se posvađao u prepunom restoranu. Povod je bio što je Pavličić tražio da se Amidžiću zabrani let "galebom" iznad Novog Sada.

Ovo je četvrta klasična sačekuša za nekoliko meseci u Novom Sadu, a za prethodne tri, ni mesecima kasnije, nisu poznati počinioci.

Ko je Amidža

  • biznismen koga Novosađani pamte po letovima njegovim privatnim mlaznim avionom
  • vozio skupocene automobile bentli, porše, ferari i lamborgini
  • posedovao i gliser i brze motore, a provozao je ulicama i oklopno vozilo
  • vlasnik hotela "Sajam" i nekoliko ugostiteljskih objekata, kao i nekoliko benzinskih pumpi
  • upucan na parkingu kod menjačnice, u blizini fakulteta Edukons u Sremskoj Kamenici

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading