Uspešna saradnja i odlična koordinacija srpskih i holandskih istražnih organa

Autor:

Hronika

11.10.2019

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru istrage koju holandski organi sprovode u vezi sa krađom skupocenih ručnih satova izvršenoj u Kraljevini Holandiji, u Mastrihtu prošle godine, dana 8. oktobra 2019. godine izvršen je pretres stanova na nekoliko lokacija u zemlji i u inostranstvu.

Foto: Ilustracija

Naime, u noći između 24. i 25. decembra 2018. godine je izvršena provalna krađa, kada su dva izvršioca iz juvelirinice u Mastrihtu oduzeli oko 150 luksuznih i retkih ručnih satova, nakon čega su na biciklima pobegli sa lica mesta. Po navodima vlasnika, koji je takođe na internet postavio video snimke provale i same krađe, vrednost oduzete robe iznosi preko milion evra.

 Zahvaljujući odličnoj saradnji javnog tužilaštva Republike Srbije i lokalne policije sa holandskim organima za sprovođenje zakona, dana 8. oktobra 2019. godine uspešno je sprovedena koordinisana akcija u okviru koje je izvršen pretres na nekoliko lokacija u Beogradu, zatim u Gelenu (Kraljevina Holandija) i Bijeljini (Bosna i Hercegovina). Na lokacijama u Kraljevini Holandiji je između ostalog zaplenjeno vatreno oružje, kanabis, nakit, ručni satovi i novac, dok je u Bosni Hercegovini i našoj državi zaplenjeno više ručnih satova i uređaja za automatsku obradu podataka.

 
Takođe, u Gelenu su privedene dve osobe koje se dovode u vezu sa nestalim satovima.
 
Holandske kolege su zadovoljne ishodom preduzetih radnji, budući da su prilikom koordiniranih pretresa pronašli predmete značajne za istragu koju sprovode u vezi sa pomenutim događajem.

- Zahvaljujući odličnoj saradnji sa srpskim i bosanskim organima vlasti, ali i sa domaćim jedinicama policije, bili smo u stanju da ostvarimo ovakav uspeh! - komentarisao je vođa istražnog tima Kraljevine Holandije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading