Tragedija kod Loznice: Vozio sa 2,32 promila i ubio tinejdžera koji je pešačio pored puta

Autor: novosti.rs

Hronika

12.10.2019

10:24 >> 12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak Damjan (17) iz Klubaca, kod Loznice, učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole, smer automehaničar, smrtno je stradao u petak uveče na magistralnom putu Šabac-Loznica dok se sa još dva druga kretao pešice.

RepublikaFoto: Photo by rawpixel on Unsplash
Foto: Ilustracija

Na njih je, kako se saznaje u policiji, naleteo automobil za čijim je volanom bio Ž. M. (28) iz susednog sela. Osumnjičeni je imao u sebi 2,32 promila alkohola.

Trojica dečaka su se kretala ivicom magistrale, jer na tom delu nema trotoara.

Prema podacima Tužilaštva osumnjičeni vozač je najpre otišao sa mesta događaja, ali se ubrzo sam vratio i tada je uhapšen. 

Odmah mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, posle čega sledi privođenje dežurnom tužiocu, koji će da odluči da li će, za njega, da traži pritvor od sudije za predhodni postupak nadležnog suda.

Navodno osumnjičeni se, posle udesa, udaljio sa mesta događaja, pa se, potom, vratio.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojsa

12.10.2019 14:52

Da je pravdei normalnosti u Srbiji svakom vozacu alkoholisanom koji napravi saobracajnu nesrecu sa smrtnim ishodom TRAJNO bi bila oduzimana vozacka dozvola i vozilo kao sto se oduzima pistolj kao predmet izvrsenja krivicnog dela a sve bi se tretiralo kao ubistvo s predumisljajem na bezobziran nacin sto povlaci kaznu 30 do 40 godina robije bez prava pomilovanja. Kada bi se to uvelo videli biste kada bi neko sledeci put se alkoholisan za volan.