Drama na Petrovaradinskoj tvrđavi: Mladić pao sa zidina, spasavali ga vatrogasci i vojnici!

Autor: novosti.rs

Hronika

12.10.2019

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pod još nerasvetljenim okolnostima, u subotu oko 9 sati, na Petrovaradinskoj tvrđavi je povređen mladić, star 23 godine, državljanin Bosne i Hercegovine.

RepublikaFoto: youtube.com/ Stanislav Branković

On je, kako je rečeno Službi hitne pomoći, u svesnom stanju prevežen u Urgentni centar.

U spasavanju mladića sa Tvrđave, učestvovali su pripadnici Vatrogasno spasilačke brigade, odnosno Specijalistički tim za spašavanje sa visine i vađenje iz ruševina, i vojska, s obzirom na to da je 23. godišnjak nađen na nepristupačnom delu tvrđave.

Prema rečima dr Ivane Ramović, portparola novosadske Službe hitne pomoći, poziv od policije su primili u 9.11 sati, a utvrđeno je da mladić ima kontuzionu povredu kuka.

- On je u svesnom stanju prevežen u Urgentni centar na dalju dijagnostiku – kazala je dr Ramović.

Foto: youtube.com/Pannonian Sailor

Zapomaganje mladića najpre su čuli vojnici koji čuvaju objekat u podnožju tvrđave i odmah su alarmirali policiju. Zbog nepristupačnosti terena, zatražena je pomoć vatrogasaca, koji su pokušali da spasu mladića sa tvrđave, međutim, to nije bilo izvodljivo, te su morali to da učine iz dvorišta vojnog objekta.

Uz pomoć alpinističkih užadi i opreme, specijalistički tim za spašavanje sa visine i iz ruševina, uspeli su da stignu do nepristupaćnog mesta, i povređenog mladića spuste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading