SUĐENJE ŠARIĆU NAMEŠTENO? Umešani svedok saradnik i sudija?

Autor: kurir.rs/alo.rs

Hronika

20.10.2019

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokati Milana Lazarevića (49) iz Valjeva, poznatijeg kao Laza Bombaš, zatražili su izuzeće sudije Specijalnog suda Siniše Petrovića, koji je glavni sudija i u procesu protiv Darka Šarića (48), predsedavajućeg sudije Svetlane Aleksić i sudije Vinke Berahe Nikićević, zbog sumnji u njihovu nepristrasnost.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Odluku o izuzeću treba da donese Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg sudu u Beogradu.

U zahtevu za izuzeće navodi se da Nebojša Joksović (48), svedok saradnik u procesu protiv Darka Šarića, "častio sudiju Sinišu Petrovića sa 100.000 evra jer mu je vratio mašine velike vrednosti“, a da ovaj zauzvrat svedočio protiv optuženog Pljevljaka.

Kako se ističe, do ovog saznanja je "došao Lazarević od određenih lica“.

Odbrana zamera veću i što onemogućava da se ispita uloga Joksovića u likvidaciji Željka Đedovića (30) iz Sedlara kod Valjeva, iako su dva svedoka overila izjave u kojima tvrde da iza organizacije ubistva stoji on, a ne Lazarević.

Za sudiju Svetlanu Aleksić navode da ona mora biti izuzeta od postupanja u predmetu, između ostalog, zbog poznanstva i prijateljskih veza sa Tatjanom Tanjom Joksović, suprugom Nebojše Joksovića.

Pošto su na prošlom suđenju sudije same odlučivale o svom izuzeću, odbrana napominje da oni ne mogu biti sudije u svojoj stvari već neko ko nije učesnik u predmetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading