Stravični detalji pogibije Marka Boškovića: Spavali zagrljeni u trenutku nesreće

Autor:

Hronika

22.10.2019

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo je rekao: "Kakva su ovo svetla što idu ka nama?" i u narednom trenutku je nastradao. Bio je naša snaga i oslonac porodice, a sada ga nema više, kaže za Srpski telegraf očajna Ivana Gavrić, sestra Marka Boškovića (27), koji je tokom vikenda poginuo u saobraćajnoj nesreći u Čikagu. U njegov auto zakucao se pijani pljačkaš banke Huan Rod Kruz, a, pored Marka, u udesu je stradala i Kolumbijka Laura Uribe (26), dok je njen dečko Momčilo Grujić (27) završio u komi i lekari se bore za njegov život.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Tuga u kući Marka Boškovića

Do udesa je došlo kada se Kruz, koji je u tom trenutku na slobodi čekao suđenje za pljačku banke, na pogrešnom uključenju uključio na auto-put, a potom prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa folksvagen džetom u kojem je bio Marko sa troje prijatelja. Sreću je imao jedino David Kabić (27), koji je prošao gotovo nepovređen. Zbog gubitka Marka, njegova porodica, koja živi u Obrenovcu, još ne može da dođe sebi.

- Marko je u petak bio u kafiću s društvom. Nije hteo da ide, ali ga je društvo nateralo. Krenuli su kući, kada se oko tri ujutru pijani vozač zakucao u njih. Čim je video da vozilo ide ka njima, Marko je krenuo da skreće kako bi ga izbegao. Međutim, udario je u bankinu, a ovaj se zakucao u stranu Marka i Lauru, koja je sedela iza njega. Nije im bilo spasa - neutešno priča Ivana.

28 godina zatvora preti vozaču Huanu Rodu Kruzu

Marko je u Ameriku prvi put otišao 2015, u potrazi za boljim životom.

Sestra: Hteo je da skupi dovoljno da se jednog dana vrati i kupi vinograde ovde. To mu je bila životna želja

- Bio je odličan student, sportista, trenirao je fudbal. Najpre je otišao kao student na nekoliko meseci, a potom ostao tamo da živi. U početku je vozio kamion, a potom skupljao novac dok nije kupio svoj i otvorio firmu. Hteo je da skupi dovoljno da se jednog dana vrati i kupi vinograde ovde. To mu je bila životna želja - priča Ivana.

Poslednja poruka: Koliko je lep ovaj svet

Samo dan pre tragedije, Marko je svojoj porodici poslao snimak zalaska sunca u Americi.

- Napisao je: "Koliko je prelepo mesto ovaj svet". Svakog dana smo se čuli po dva puta dnevno. Poslednji poziv sa Markom sam imala u petak, skoro sat vremena smo pričali - kaže Markova druga sestra Mirjana Bošković.

Predosetio smrt

Prema rečima sestre, Marko je poslednji put u Srbiji bio u maju, kada je kumovao na svadbi. Kao da je predosetio tragediju, pa je pred povratak u Ameriku odlučio da obiđe sve prijatelje i rodbinu.

- Tada je napravio veliku žurku, to mu je bila želja, da okupi celo društvo. Čak je stigao i profesore u školi da poseti i rodbinu koju nije dugo video. Bukvalno je sve video - kaže sestre.

Foto: ST/N. MANDIĆ
Tuga!

Spavali zagrljeni

Prema rečima Markovih sestra, u trenutku udesa na zadnjem sedištu automobila bili su Momčilo i Laura, koji su se inače duže vreme zabavljali.

- Oni su spavali zagrljeni u trenutku kada se taj čovek sudario sa njim - navode sestre.

Momčilo je trenutno u veštačkoj komi. Njemu je rođendan bio desetak dana pre tragedije i tada mu je bila majka u poseti.

Ubrzo nakon tragedije na društvenim mrežama organizovana je pomoć porodici Bošković kako bi se dopremilo Markovo telo iz Amerike u Srbiju, za šta je potrebno oko 50.000 dolara. Prema poslednjim informacija, novac je sakupljen, a jedan od donatora je i srpski fudbaler Filip Đuričić, koji je nekada trenirao sa nastradalim mladićem. Huan Rod Kruz je nakon nesreće uhapšen i određena mu je kaucija od 750.000 dolara. Njegovo suđenje počeće već 25. novembra, a preti mu 28 godina zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading