(FOTO) Leš majke krio 12 dana! Preti mu ovolika kazna

Autor:

Hronika

24.10.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je privela Slobodana Perišića (53) pošto je u svojoj garaži u Domentijanovoj ulici, u elitnom beogradskom naselju Dedinje, pronađen improvizovan grob, u kom je bilo telo njegove majke Stevane (84). Kako se sumnja, Perišić je danima skrivao da mu je majka preminula zbog njene devizne penzije od 1.700 evra!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Policija na uviđaju

- Slobodan je ispričao da mu je majka umrla prirodnom smrću u noći između 10. i 11. oktobra. On je njeno telo prvo držao u krevetu, a onda, kada je leš počeo da se oseća, premestio je nesrećnu Stevanu u kadu, koju je napunio vodom i ledom da bi usporio raspadanje! Kada je neprijatan miris počeo i odatle da se oseća, odlučio je da je zakopa u garaži kuće - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Komšije kažu da je starica bila imućna, devizna penzionerka, sa mesečnim prihodom od oko 1.700 evra. - Nije se mnogo kretala, a poslednja dva meseca nismo je uopšte viđali. Ne znam čime se Slobodan bavio. Koliko znam, nije imao stalan posao. On je uglavnom živeo od njene penzije. Kako je ona zbog starosti sve više poboljevala, tako je on počeo da kuka kako više ne može da se stara i brine o njoj - kaže jedna komšinica iz ulice.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Policija tokom uviđaja u beogradskom naselju Dedinje

Kako nezvanično saznajemo, u dvorištu u Domentijanovoj ulici postoje dve kuće. U jednoj su živeli Slobodan i Stevana, a u drugoj Slobodanova bivša supruga Ružica Perišić sa njihovim 15-godišnjim sinom. Upravo je ona prijavila nestanak Stevane, pošto joj je bilo sumnjivo što je danima nije videla.

Slobodan leš držao u krevetu, a kada je počeo da se oseća, prebacio ga je u kadu s vodom, a onda i zakopao

- Najpre je bivšeg supruga pitala gde mu je majka, a on joj je odgovorio da leži u krevetu. Nekoliko dana kasnije tvrdio je da ju je odvezao u bolnicu. Njoj je to bilo sumnjivo, pa je pozvala policiju - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa i navodi da je uviđaj na licu mesta trajao više sati.

Istraga se nastavlja

Slobodan je leš majke zamotao u čaršav i zakopao u improvizovan grob. Po nalogu tužilaštva leš je upućen na Institut za sudsku medicinu kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

- Istraga treba da pokaže da li je Slobodanova priča tačna. Zasad nije isključena nijedna mogućnost - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Policija ispred kuće Perišića

Preti mu kazna od 100.000 dinara

Slobodan Perišić počinio je dva prekršaja, za koja su predviđene novčane kazne. Prvi je neprijavljivanje smrti, za koji građani imaju rok od tri dana, i za to je predviđena kazna od 50.000 dinara. On je takođe prekršio Zakon o sahranama i grobljima jer je pokopao posmrtne ostatke van groblja, i za to je predviđena kazna od 1.000 do 50.000 dinara.

- Kada je policija došla, Slobodan je bio smušen. Interesantno je da je bio obučen u crninu. Rekao je policajcima da mu je majka umrla i odmah priznao da je zakopana u garaži. Navodno nije imao para za sahranu, a nije znao da to može da uradi o trošku države - dodaje naš izvor.

Slični slučajevi leševa u zamrzivaču

Radovan V. priveden je u januaru ove godine jer je dve i po godine leš majke držao u šupi u Železniku pošto, navodno, nije imao para za sahranu.

U martu 2017. Milan M. iz Čačka priveden je zbog sumnje da je leš majke tri meseca držao u zamrzivaču i podizao njene penzije

Novica S. (60) iz Sikole kod Negotina priveden je u januaru 2015. jer je više od četiri meseca u kući držao mrtvu majku Desanku (77). Policiji rekao da nije imao novca da je sahrani

D. N. (49) sa Senjaka držao je sedam dana u kući mrtvu majku (78), a potom skočio u Savu. Iz vode su ga živog izvukli policajci, a u maju 2016. smešten je na neuropsihijatriju

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading