KAKO JE DOŠLO DO NESREĆE U BAČKOJ TOPOLI? Vozač kamiona (61) izašao da otvori kapiju, vozilo krenulo i zgnječilo ga!

Autor: kurir.rs

Hronika

24.10.2019

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros oko 7 sati u fabrici Žibel u Bačkoj Topoli dogodila se nesreća u kojoj je tragično preminuo radnik, vozač kamiona D.Z. (61). Nesreća se dogodila ispred fabričke kapije, kada je vozač D.Z izašao iz kamiona i stao ispred ograde fabrike, ali vozilo nije bilo zakočeno i jednostavno je krenulo prema vozaču. Čovek je u momentu bio prignječen, svi su brzo reagovali, prevezli ga hitno u Dom zdravlja Hadći Janoš, u Bačkoj Topoli.

RepublikaFoto: Promo foto
Ilustracija

Predsednica Osnovnog javnog tužilašta Subotice Livija Panić potvrdila je da na žalost nesrećnom čovekU nije bilo spasa, preminuo je ubrzo od povreda nakon što je prevežen u bačkotopolski Dom zdravlja.

- Slučaj se dogodio u prepodnevnim satima ujutro, a nastradao je radnik Z.D. On je došao do fabričke kapije, u blizini kafilerije, izašao je iz kamiona, nije prethodno obezbedio kamion, a sa zadnje strane hteo je da otvori kapiju. Kamion ga je bukvalno pritisnuo na ogradu, hitno je prebačen u Dom zdravlja, ali je od posledica tog pritiska preminuo. Osnovno javno tužilaštvo je naložilo obdukciju tela, kaže za Kurir Livija Panić, predsednica OJT Subotica.

U policiji su potvrdili da je jutros oko 7 sati došlo do nesreće sa smrtnim ishodom u fabrici Žibel.

Foto: pixabay.com

- Radnik je preminuo nakon nesreće, do koje je došlo tako što ga je "stisnuo" kamion, a na mestu uviđaja je i inspektor rada, kako je uobičajeno prilikom nesreće na radu, kada je smrtni slučaj u pitanju, saopštili su u policiji.

Ne zna se da li je u putanju samo propust nastradalog čoveka, a kako saznajemo istraga će potrajati tokom narednih dana, da bi se tačno utvrdili uzroci nesreće.

Inspektor rada Božo Ivković rekao nam je oko 14 sati, da uviđaj još traje u fabrici, a da ne može trenutno ništa da kaže oko uzroka nesreće sa smrtnim ishodom, jer će istraga potrajati i narednih dana.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

Radnik fabrike ističe da ne zna da li je u ovom slučaju nesreće u fabrici zatajio ljudski faktor ili mehanizacija.

Istraga koju vrši Osnovno tužilaštvo Subotice i Inspekcije rada, trebalo bi da pokaže uzroke, zbog kojih je nesrećni čovek smrtno nastradao, i pored toga što je zaključeno da nije obezbedio vozilo pre izlaska iz njega.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading