Potresna ispovest komšija: Kada je Nenad saznao da su mu obe ćerkice mrtve, pobeleo je od šoka

Autor: Kurir, Republika

Hronika

28.10.2019

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije Nenada Đurašovića, koji je u petak u Pertu vrativši se s posla zatekao obe ćerke mrtve, opisale su kako su doživele taj užasan trenutak. Svedočenja koja iznose teraju suze na oči jer su njegove ćerke bile tako slatke i omiljene kako u društvu, tako i u komšiluku gde je Đurašković živeo.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nine News Perth
Tijana i Mia Đurašović

Tela Tijane (6) i njene starije sestre Mije (10) nesrećni otac našao je u u svom domu u Medliju, na severu Perta. Tijana je ležala kod ulaza, a Mia u prostoriji za pranje veša.

Majka Milka Đurašović uhapšena je tri sata kasnije na parkingu pored obližnje plaže u predgrađu Kalaru, s povredama koje je sama sebi nanela.

Komšija, čija je ćerka bila najbolja drugarica s Mijom, rekao je da je otac Nenad bio u stanju šoka.

- Bio je beo. Nije mogao da govori - rekao je.

Druge komšije su opisale kako su baba i deda devojčica "plakali od tuge" dok su neutešno ležali na mestu tragedije.

Didi Li, koja takođe živi u istoj ulici, izjavila je da je njena ćerka Evanija bila "najbolja drugarica" s Mijom i da su stanovale jedna preko puta druge.

Nisu se mnogo družili sa komšijama

Komšije Nenada i Milike govore da su njih dvoje bili zatvoreni i nisu se mnogo družili s ostalima. Devojčice su išle u Osnovnu školu Ešdejl i dobro su se uklopile u sredinu jer su imale drugarice.

Devojčice iz odeljenja su bile potpuno traumatizovane kada su saznale za strahovitu vest i njima je u školi ukazana neophodna psihološka pomoć.

- Moja ćerka je plakala, nije mogla da zaspi. Ne znam šta da im kažem - rekla je.

Komšinica i porodični prijatelj Gordana Šušak izjavila je da je otac u petak našao telo jedne devojčice, a da mu je policija rekla da ne ulazi dalje u kuću. Kada je policija stigla, videli su telo druge devojčice.

- To je težak šok, porodica je očajna - rekla je.
 
- Deda mi je rekao da se sin vratio kući su posla i zatekao čerku mrtvu na podu. Posle toga je pozvao policiju, a oni su mu rekli da je ne dira, ali do tada je već bio našao drugu devojčicu u perionici - kaže.

Ona kaže da je u ulici u predgrađu živi mnogo mladih porodica koje se uglavnom poznaju.

Komšije su pozvale policiju pošto su čuli zabranjivajuće krike iz kuće, u kojoj je porodica stanovala više od 20 godina. Nenad je inženjer, a Milka bolničarka.

Majka Milka Đurašović (38), koja je nađena na obližnjem parkingu s povredama koje je sebi nanela, uhapšena je i odvedena u bolnicu, i nalazi se pod policijskim nadzorom. Optužena je za ubistvo, a pred sudom će se pojaviti 27. novembra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading