Šokantno priznanje monstruma iz Pazove: Naredio sam sinovima da pucaju Petru u glavu ako vide policiju

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

29.10.2019

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Jovišić (54) je, posle hapšenja zbog otmice dečaka u Staroj Pazovi, priznao inspektorima da je naredio sinu Lazaru (18) da ubije malog Petra Mitrovića (13) u napuštenoj sojenici kod Belegiša ako primeti policajce da mu se približavaju!

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Marko Jovišić sa sinovima

Zato su specijalci u nedelju uveče, pod okriljem mraka, s posebnim oprezom morali da priđu sojenici! Potom su munjevito upali unutra, zaskočili Lazara i spasli otetog dečaka!

Izvor iz istrage otkrio je da je cela akcija spasavanja bila izuzetno rizična jer je Petrov život bio ugrožen, pa je sve trajalo nekoliko sati duže kako bi se predupredio tragičan ishod.

Neverovatna drama počela je u subotu oko 22.30 u centru Stare Pazove, kad je Marko Jovišić, uz pomoć sinova Lazara (18) i Nikole (17) i njihovog druga Alekse Mrđe (18), oteo malog Petra. Strpali su ga u Markov "fijat punto", a zatim su naterali dečaka da pošalje nekoliko poruka svom bratu Aleksandru (17) kako bi i njega namamili i oteli! Otmičari su nameravali da iznude ogroman novac od bogatih roditelja otetih dečaka.

- Pošto nisu uspeli da namame Aleksandra, otmičari su odvezli Petra u napuštenu sojenicu kod Belegiša, gde je Lazar ostao sam s njim, a ova trojica su se vratili u Pazovu. U međuvremenu, policija je bila obaveštena o otmici i krenula je opsežna potraga za Petrom i otmičarima. Još iste noći, Marko, Nikola i Aleksa su pronađeni u "fijatu" u Pazovi i uhapšeni su, a zatim je krenulo mučno i dugotrajno isleđivanje - objašnjava izvor.

 

 

Marko je, prema njegovim rečima, skoro šest sati odbijao da otkrije gde je Petar.

- Bio je izuzetno bahat, ali su ga iskusni inspektori na kraju "slomili" i progovorio je. Priznao je da Lazar čuva Petra u napuštenoj kući kod Belegiša. Kazao je i da je naredio sinu da sve vreme drži pištolj uperen u Petrovu glavu i da ga ubije ako vidi policajce da se približavaju sojenici. Zato je akcija spasavanja dečaka morala da bude brižljivo isplanirana. Specijalci su u nedelju uveče, pod okriljem mraka, nekoliko sati krišom prilazili kući. U njoj nije bilo struje i ništa se nije čulo iz kuće. Kad su specijalci upali unutra, Lazar nije stigao ni da mrdne, odmah su mu stavljene lisice na ruke. Dečak je, srećom, ostao nepovređen - navodi naš sagovornik, i dodaje da je akcija završena u nedelju u 23.45, a samo 20 minuta kasnije mali Petar je bio sa porodicom.

Petrov otac Goran Mitrović, vlasnik zemljoradničke zadruge "Agroprom", kroz suze je pričao o paklu koji je njegova porodica proživljavala tokom 25 sati, od subote uveče do Petrovog oslobađanja.

- Kada je u subotu uveče starijem sinu stigao SMS sa Petrovog telefona, u kom su bile neke tačke i zarezi, znali smo da to nije Petar pisao, jer on to u pisanju poruka nikada ne koristi. Ipak, tada nisam pomislio da je otet. Tak kad se supruga čula sa Petrom, u subotu oko ponoći, i kada ga je čula kako govori: "Ne znam gde sam... Ne stavljaj mi to na glavu", bilo mi je jasno da je đavo odneo šalu. Zvao sam te noći sve koje znam, molio ih za pomoć... Ne dao Bog nikom - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading